Ook Dunkin' in zee met Beyond Meat

Ook Dunkin' in zee met Beyond Meat

Een ontbijtbroodje met worst maar dan plantaardig is met ingang van 6 november beschikbaar bij meer dan 9000 Amerikaanse restaurants van Dunkin'. In Amerika verkoopt de keten naast donuts ook broodjes en sandwiches.

Dunkin’ heeft de ‘Beyond Breakfast Sausage’ getest bij 163 vestigingen in New York. De verkoop liep zo goed dat de keten de eerdere planning voor een landelijke uitrol in 2020 vervroegde. De omzet uit de broodjes van fabrikant Beyond Meat was twee keer zo hoog als waar Dunkin’ op rekende. De Beyond Breakfast Sausage is een patty gemaakt van plantaardige worst op een Engelse muffin met een ei en Amerikaanse cheddar. Dunkin’ heeft in Nederland nog geen plannen om hartige items in Nederland te introduceren.

Andere fastfoodketens

Ook andere ketens maken veel werk van het uitbreiden van hun menu met vleesvervangers. Veel Amerikanen staan te springen om plantaardige burgers en worsten die qua smaak in de buurt komen van echt vlees. Onlangs kondigden fastfoodketens KFC en McDonald’s aan plantaardige producten van Beyond Meat op het menu te zetten, al dan niet als test.

Impossible Foods, Amerikaanse producent van vegetarische burgers, maakt vegetarische Impossible Whopper voor Burger King in de Verenigde Staten.

Veggie Nuggets

Bij McDonald’s in eigen land zijn de Veggie Nuggets en de Veggie Homestyle Mexican Salsa zijn vanaf 1 oktober tot en met 4 november verkrijgbaar in vrijwel alle vestigingen. De Veggie Homestyle Crispy Chicken en de Veggie McChicken zijn wel permanent beschikbaar, evenals de nieuwe Falafel Salade.