‘Ik sta hier met ontzettend veel plezier te werken, het is hartstikke mooi geworden’, zegt Thijs van Leeuwe, die de zaak in het Noord-Brabantse Breugel nu zo’n 7,5 jaar runt (tot twee jaar geleden als bedrijfsleider, daarna als eigenaar). ‘Het is echt een complete metamorfose. We hadden al een goede uitstraling waarmee we lieten zien dat je hier lekker kunt komen eten, maar dat dragen we op deze manier nog meer uit.’
De zaak van 250 vierkante meter heeft 100 zitplaatsen binnen en 60 op het terras.
‘Voorop blijven lopen’
Van Leeuwe ziet de aansluiting bij een formule en de verbouwing als een investering in de toekomst. ‘We hebben 7,5 jaar geleden goed geïnvesteerd in de zaak, maar we willen voorop blijven lopen. Daar worden we zelf beter van en creëren we een nog fijner gevoel voor onze gasten. De banken zijn opnieuw bekleed, we hebben een mooie zwart-witte foto op de muur met een frietje in kleur. Voorheen was dat een knalgroene muur. Dat was toen mooi, maar inmiddels verleden tijd.’
Geopend tijdens verbouwing
De cafetaria is tijdens de verbouwing niet dicht geweest. ‘Dat kost nogal wat geld, dus de interieurmannen stopten elke dag om 15.00 uur zodat wij gewoon de avondspits konden draaien. Ze zijn vanaf maandag tot en met woensdag bezig geweest, maar gasten hebben daar weinig tot geen last van gehad.’
Ondernemersfamilie met vijf cafetaria’s
Thijs van Leeuwen is onderdeel van een ondernemersfamilie met meerdere cafetaria’s. Zijn schoonvader Adrie Ham, die de cafetaria in Breugel 7,5 jaar geleden overnam, runt nu De Smickel in Veldhoven, Best en Beek en Donk. Zijn dochter Emmelie (tevens vriendin van Thijs) is bedrijfsleider in Beek en Donk en zal de zaak binnenkort van haar vader overnemen. Haar zus Jorine runt De Smickel in Vessem. De zaak in Best wordt op 1 januari overgenomen door Carolien Vos, die daar nu bedrijfsleider is.
Alleen De Smickel in Breugel heeft zich aangesloten bij Restaria. ‘Iedereen is eigen ondernemer en staat daar anders in’, zegt Van Leeuwe. ‘De een ziet kansen en de ander vindt het niet nodig.’
Qua aanbod verandert er weinig voor de gasten. ‘Driegangenmenu’s en onbeperkt spareribs hadden we al. We hebben nu wel het hamburgerconcept van Restaria.’ Verder staat De Smickel in Breugel vooral bekend om de verse friet.