‘Het wordt tijd voor iets anders’, zo laat Patrick Nieuwveld (47) weten aan Snackkoerier. ‘Ik vind het werk en het entertainen van onze gasten fantastisch, maar op een gegeven moment is het mooi geweest. Nu is de tijd rijp, want Danny is er klaar voor. En als we het nu niet doen, wanneer dan? Ik wil mijn horizon verbreden en ik denk dat ik met mijn kennis en expertise nog meer te bieden heb in deze sector, maar dan in een andere rol.’
‘Dit is al jaren een droom van Danny’
Danny Ketting (34) werkt al vijftien jaar bij Cafetaria Nieuwveld. In januari is de overeenkomst getekend en op 2 juni zijn hij en zijn vrouw Maxime de nieuwe eigenaren. Nieuwveld: ‘Dit is al jaren een droom van hem. Een jaar geleden heb ik hem gevraagd wat hij zou willen. Hij zei dat hij dolgraag de zaak over wilde nemen. Dat maakt ons ontzettend blij, want hij kent de zaak en is mede-verantwoordelijk voor het succes. Hij heeft een ondernemersplan geschreven en is met onze financieel adviseur naar de bank gegaan. En die zei: ‘Gáán’.’
Medewerkers schrokken in eerste instantie
Ketting huurt het pand van Nieuwveld en zal nog een jaar de naam dragen. Daarna gaat hij verder als Cafetaria Ketting. De veertien medewerkers blijven allemaal in dienst. ‘We zijn met z’n drieën bij iedereen persoonlijk langs geweest’, zegt Nieuwveld. ‘Want iedereen heeft toch een eigen emotie, dus we wilden het nieuws niet zomaar in de groep gooien. Nou, ze schrokken wel en vinden het natuurlijk erg jammer. Maar ze zijn ook heel blij dat Danny het overneemt. Ook voor de gasten is hij een bekend gezicht. Linda blijft nog een aantal uren per week in de zaak werken en ik zal hem ondersteunen op het gebied van financiën als dat nodig is.’
Patrick Nieuwveld wil adviserende rol
Ondertussen denkt Patrick Nieuwveld na over een volgende stap. ‘Ik wil heel graag in de sector actief blijven. Wat mij erg leuk lijkt, is een adviserende rol. Wellicht bij een fabrikant, groothandel of formule. Maar bij ons weet je nooit hoe het gaat lopen. Misschien komt er volgende week iets heel anders op ons pad.’
Emotioneel moment
Naast de blijdschap over de opvolging, sijpelt het besef van de verkoop langzaam door. ‘We zijn er natuurlijk al een aantal maanden mee bezig, maar vorige week zaten we samen op de bank en drong het ineens tot ons door: ‘Het is nu zeker’. Dat was wel een momentje, want het is toch ons kindje. En Hoogvliet is ons dorp, iedereen kent elkaar en we zijn als ondernemers altijd betrokken geweest. Maar de cafetaria is in goede handen, Danny gaat ons kindje verder opvoeden.’