‘We zijn nu zes jaar bezig en het meubilair werd hier en daar wat minder. De periode dat we gesloten waren, was een mooie gelegenheid om de zaak weer op te frissen.’ Snackpoint De Passage heeft, net als alle horecazaken, het zitgedeelte 11 werken moeten sluiten vanwege corona. Wel ging de cafetaria door met afhaal en bezorgen. Met succes: door een toename in afhaal- en voornamelijk bezorgbestellingen, zag de cafetaria de omzet zelf stijgen.
Amerikaanse en Friese nostalgie
Menno de Koe heeft voor het nieuwe interieur samengewerkt met Design Your Diner, een lokale producent gespecialiseerd in retro fifties meubels. ‘Ik was onder de indruk van het aanbod, en de stijl past bij de wand met foto’s van Wolvega in vroegere tijden. Ik heb gekozen voor stoelen en banken in rood en crème wit. Er staan nu heel mooie hoekbanken, het ziet er erg gelikt uit. Ook hebben we nieuwe, grijs marmerachtige tafels.’
Meer zitplaatsen
Niet alleen de stijl is veranderd; ook de hele opstelling. Daardoor is het aantal zitplaatsen gestegen van 30 naar 48. Door de coronaregels kunnen er nu twintig gasten zitten. ‘Maar in de oude opstelling waren dat er tien geweest.’ Volgens de ondernemer kan hij in deze situatie de investering in een jaar terugverdienen.
Gasten verrassen
Elf weken lang zijn mensen niet binnen geweest bij Snackpoint De Passage. Wie bestellingen af kwam halen, werd gevraagd buiten te wachten. Voor De Koe was het belangrijk dat het nieuwe interieur voor 1 juni klaar was, om de heropening een extra dimensie te geven. ‘Ik hou ervan om mensen te verrassen, ze komen binnen in een totaal vernieuwd bedrijf.’