De derde plek voor Pelle's Eten & Drinken is ook een prijs voor continuïteit en ondernemerschap. Jonge eigenaren Roy Spekhorst en Wendy Amweg timmeren al jaren aan de weg en Pelle's vaart daar wel bij.
En na de zesde plek van vorig jaar is daar nu het welverdiende brons. De hoofdjury bezocht Pelle's voor het tweede jaar op rij en was benieuwd naar de progressie die het bedrijf gemaakt heeft. Die was er en dat levert een mooie drie plaatsen stijging op. Ten eerste was daar de uitbreiding van het terras, dat voor het leegstaande pand naast Pelle's staat. De kans dat die zaak op niet al te lange termijn bij de onderneming getrokken wordt, lijkt logisch.
Ondernemen voor gevorderden
Maar ook de onderneming zelf maakt goeie progressie door. Bewuste keuzes, trainingen, personeelsbeleid; het is een indrukwekkend geheel. Het terras, toch van doorslaggevende betekenis in de Terras Top 100, gooit daarbij hoge ogen. Als de zaak open is staat het terras uit. Het niveau van gastvrijheid: 'Dat maak je niet vaak mee', aldus een vakjurylid.
De opmars van Pelle's is een prestatie van formaat. Roy Spekhorst, Wendy Amweg en het hele team bedrijven horeca op het hoogtste niveau.