Restaurant Graffiti opent haar deuren op de locatie waar Servais Tielman 5 jaar Cucina del Mondo, dat tot december 2018 een Michelinster had, heeft geleid. In april kookt Tielman voor de laatste maal in Heerlen. Daarna begint zijn nieuwe avontuur bij Beluga in Maastricht. Er komt een nieuw team in restaurant Graffiti te staan. Tielman: 'In Graffiti wordt straks goed en lekker eten geserveerd. Vers en eerlijk bereid, en voor een schappelijke prijs. De gemiddelde besteding ligt er op 50 euro per persoon, inclusief drank.'
Tielman zet het nieuwe concept zelf op. Plan is dat Jasper van de Vin, kok bij Cucina del Mondo, eigenaar gaat worden van Graffiti. Op de kaart komen stoere gerechten. Graffitikunst gaat er, net als bij Cucina del Mondo, een belangrijke rol spelen. Zowel op de muren als op het bord. 'De graffitikunst op de muren zal regelmatig veranderen. Lokale en internationale graffiti artiesten kleden het restaurant aan. Ook gaan we met kunstenaars kijken hoe we graffiti kunnen gaan toepassen op het bord.'
Graffiti Op Je Bord En Tegen De Muur
Na 22 jaar chef van Beluga te zijn geweest, is het voor Hans van Wolde tijd voor een nieuw avontuur; in 2020 opent restaurant Brut 172 in Reijmerstok. Binnen een kleine, intieme setting gaat Hans hiermee terug naar de ‘oerkeuken’. Met groenten en kruiden uit eigen tuin en producten uit de lokale omgeving. Maar voordat hij zich volledig focust op zijn nieuwe restaurant, gaat Hans nog één keer de keuken van Beluga in, samen met Servais. De naam Brut 172 verwijst naar de hoogte van de ligging van de boerderij. Van Wolde: ‘Brut; denk vooral aan bruut leven, oerkracht, maar ook mooi brut: zoals champagnebubbels.’