De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, De Biet, dat in 2017 de Café Top 100 op haar naam schreef, staat bekend om haar ruime assortiment bieren. Van Zeeuwse, Amerikaanse en Schotse bieren tot Trappisten, laag alcoholisch en glutenvrij. Nu is daar dus een eigen bier bijgekomen: Biet-Bier.
De Biet en De Biecht
Ondernemer en eigenaar Robbert Roggeband is trots op het eerste huisbier van zijn Biet. 'Het Biet-bier is een frisse tarweblond van 5 %. In de toekomst zullen meerdere batches geproduceerd worden met afwijkende accenten door de seizoenen heen.'
Naast De Biet zal het bier ook verkrijgbaar zijn bij De Biecht in het Zeeuwse Hulst. Dat café is gelieerd aan brouwer Vermeersen. Brouwer John Vermeersen presenteerde maandag het bier met trots in Zierikzee. 'Het is natuurlijk geweldig dat we een eigen bier mogen brouwen voor het beste café van Nederland', vertelt hij in de PZC.