De vakjury van de Terras Top 100 gaat de komende editie ook letten op het eten dat geserveerd wordt op de deelnemende terrassen. De juryleden kijken daarbij naar hoe het wordt geserveerd, of het bij de zaak past, de garing in orde is en of de temperatuur de juiste is.
Schrijf je hier in voor de Terras Top 100 2018
Garing, presentatie, temperatuur
Dit betekent niet dat er culinaire hoogstandjes worden verwacht. Maar wat er geserveerd wordt, dient in orde te zijn. Dus hoe smaakt de appelgebak bij de koffie? Zijn de bitterballen goed op temperatuur? Hoe wordt de tosti geserveerd? Is de hamburger gaar? Dat is waar de jury dit jaar ook aandacht voor zal hebben.
Lees ook: Waar let de jury op?
Terras Top 100 vakjurybezoek
Dit betekent overigens niet dat eten zwaarder meeweegt of dat alles hier vanaf hangt. Het aspect eten is een extra toevoeging. Een vakjurylid dat de eerste ronde voor zijn rekening neemt, bezoekt een terras, anoniem, minimaal 45 minuten. Daarbij wordt altijd iets te eten en te drinken besteld.
Lees ook: De meest gestelde vragen over de Terras Top 100
Inschrijven Terras Top 100
De beste 125 terrassen gaan door naar ronde 2, daar zal een mystery guest op bezoek komen. Deze let op dezelfde aspecten als een vakjurylid, maar dan door de ogen van de consument. Het vakjurybezoek telt voor 80 procent mee, de mystery visit voor 20. Inschrijven kan nog tot en met 1 april 2018.
Lees ook: 10 goede redenen om mee te doen aan de Terras Top 100