Asia's 50 Best Restaurants wordt voor het tweede jaar op rij bekendgemaakt in Bangkok. Het is de vijfde keer dat de Aziatische versie van de World's 50 Best Restaurants wordt onthuld. De Nederlandse topchef Richard Ekkebus van Amber in Hong Kong, eindigde in 2016 op plek 4, waarmee zijn restaurant het beste van China was. Om 14.00 uur Nederlandse tijd wordt de lijst afgeteld in de Thaise hoofdstad. Misset Horeca houdt hieronder de ontwikkelingen live bij. Deze pagina wordt dus regelmatig ververst met de laatste ontwikkelingen uit Bangkok.
15.42 Hiermee eindigt het live-verslag. De Nederlandse topchef Richard Ekkebus is dit jaar met een derde plek de top van de lijst binnengeslopen. André Chiang is een plekje opgeschoven ten opzichte van vorig jaar. En voor het derde jaar op rij staat de Indiase chef Gaggan Anand op plek 1 met zijn restaurant Gaggan in Bangkok, Thailand.
15.40: GAGGAN van chef Gaggan Anand wint voor het derde jaar op rij Asia's 50 Best Restaurants.
15.38: op plek 2 in 2017: het beste restaurant van Singapore, Restaurant André, van André Chiang.
15.37: Het beste restaurant van Hong Kong, Amber van Richard Ekkebus
15.36: 8½ Otto e Mezzo Bombana in Hong Kong staat dit jaar op plek 4
15.35: Op plek 5: Nahm uit Thailand
15.34: Het beste restaurant van Japan, voor het vijfde jaar op rij in de lijst, Narisawa. Wel een daling, want vorig jaar nog op plek 2.
15.33 Nihonryori RyuGin daalt twee plekken ten opzichte van vorig jaar, naar plek 7.
15.32 Op 8 Ultraviolet in Shanghai, China, vorig jaar nog op plek 7.
15.31 Op 9 de hoogste nieuwe binnenkomer (ooit in de geschiedenis van de Aziatische lijst): Odette in Singapore van de Franse chef Julien Royer.
15.29 Op 10: Burnt Ends van David Pynt in Singapore, die eerder op de middag ook de Chef's Choice Award won.
15.27 De Lifetime Achievement Award wordt uitgereikt aan Umberto Bombana. Zijn restaurant 8½ Otto e Mezzo Bombana in Hong Kong is het enige Italiaanse restaurant buiten Italië met 3 Michelinsterren.
15.25 De top-10 is nu nog over en ook dit jaar staan daar weer topfavorieten in als Restaurant André, Gaggan, Amber en Narisawa.
15.25 Op plek 11, en tevens winnaar van de Art of Hospitality Award Asia: Den in Tokyo. Won bij de World's 50 Best Restaurants 2016 nog de One To Watch Award.
15.21 In 2016 de hoogste nieuwe binnenkomer op plek 15, een plaats die het nu prolongeert: het beste restaurant in Zuid-Korea: Mingles
15.18 Tijd voor de Chef's Choiche Awards: David Pynt, van Burnt Ends in Singapore.
15.15 De hoogste stijger, met 27 plaatsen op plek 22, Locavore in Indonesië. Binnenkort zijn de chefs te gast bij restaurant Rijks in Amsterdam. Naast snelste stijger is Locavore met de 22e plek ook het hoogstgenoteerde restaurant in Indonesië.
15.13 Het beste restaurant in Taiwan is Raw in Taipei op plek 24.
15.10 Het beste restaurant van Sri Lanka op 29: Ministry of Crab in Colombo
15.09 Het beste restaurant van India op 30: Indian Accent in New Delhi.
15.06 Op 35 Gallery Vask in Manila, dat daarmee het beste restaurant van de Filipijnen is.
15.03 Op 40 L'Atelier Joël Robuchon in Bangkok. Op 41 staat ook een restaurant van de Franse sterrenchef, maar dan die in Hong Kong.
15.01 In datzelfde Hong Kong bevindt zich Little Bao van de Canadees-Amerikaanse chef van Chinese komaf May Chow. Zij is uitgeroepen tot Asia’s Best Female Chef 2017.
14.57 Op 45 de eerste nieuwe binnenkomer: uit Hong Kong, Ronin, van de Canadese chef Matthew Abergel
14.56 Kazutoshi Narita uit Tokyo wordt onderscheiden als 'Asia's Best Pastry Chef'
14.50 De eerste onderscheiding wordt door presentator Jack Ruenprapan uitgereikt. De One To Watch Award, naar TocToc in Seoul, Zuid-Korea.
14.45 318 onafhankelijke testers zijn verantwoordelijk voor de lijst, vertelt Drew.
14.44 '46 van de 50 chefs op de lijst zijn vanavond aanwezig', aldus een trotse Drew.
14.36 Met een kleine vertraging gaat de show dan nu van start. 'Group Editor' William Drew van Asia's 50 Best Restaurants trapt af en heet iedereen welkom.
14.28 De nummer 1 van 2015 en 2016, Gaggan Anand, heeft opvallend én waarschijnlijk snel vervoer naar de uitreiking.
14.16 Richard Ekkebus is er klaar voor, en een beetje zenuwachtig, als we z'n Instagram-post mogen geloven
Asia's 50 Best Restaurants
In 2016 was het Gaggan Anand die als nummer 1 van Azië werd gekroond. De Indiase chef die in Bangkok restaurant Gaggan runt, prolongeerde de prijs die hij ook al in 2015 won.
2016: Ekkebus beste van China
Het Japanse Narisawa van de chefs Takahisa Yuyama en Yoshihiro Narisawa eindigde in 2016 op plek 2, gevolgd door Restaurant André van André Chiang in Singapore. De Nederlandse topchef Richard Ekkebus verdiende met zijn restaurant Amber in Hong Kong een vierde plek. Daarmee was het dat jaar het beste restaurant van China.
Dit artikel wordt tijdens de bekendmaking van de lijst live geüpdatet.