Het is een licht, ambachtelijk gebrouwen pils geworden, met 4,5 procent alcohol. 'Er zijn een aantal bijzondere ingrediënten aan toegevoegd, waardoor je de kans op een kater aanzienlijk verkleind', aldus Thomas Gesink van De Prael.
B12, zeezout, wilgenbast en gember
Allereerst is vitamine B12 toegevoegd. 'Een stofje dat je afbreekt als je alcohol drinkt, bij het drinken van de anti-kater pils vul je dit weer aan.' B12 is een van de weinige vitaminen die oplosbaar is in water. ' Tweede stof is gember, wat helpt tegen misselijkheid en een lekkere smaak geeft aan de pils. Het derde ingrediënt is zeezout. Dat zorgt ervoor dat de vochtbalans op peil blijft. Het vierde ingrediënt, is wellicht de meest traditionele, wilgenbast. Is de voorloper van paracetamol, gaat hoofdpijn tegen.'
Katerarm pils
De brouwer nodigt iedereen uit om de pils te komen proeven bij de brouwerij in de Oudezijds Armsteeg, waar De Prael het op de tap heeft. Er wordt gekeken of en hoe het bier in de markt kan worden gezet. De roepnaam is ant-kater pils, maar heet officieel Amsterdam Helder. 'Dit was het eerste brouwsel wat we hebben gemaakt. Het is een doorslaand succes gebleken. Dus het wordt waarschijnlijk ook beschikbaar gesteld voor de horeca. We hebben al een aantal telefoontjes gehad.' Het tweede brouwsel is over een aantal weken beschikbaar. 'Hier loopt het als een trein'
Bier met regenwater
Eerder brouwde het bier met regenwater, Hemelswater Code Blond. Dat is al wel beschikbaar voor de horeca.