Net als voor de eerdere reizen is er een veelzijdig reisprogramma samengesteld. Het gaat om proeven, ruiken, voelen, zien en horen. De reis bevat onder meer een introductie in de 300 jaar oude Cape Malay-keuken onder leiding van Cass Abrahams, bestsellerauteur van kookboeken, een bezoek aan de Food Bazaar, een ‘zoektocht’ naar inheemse kruiden aan de kust en het proeven en uitproberen van ingrediënten en producten, zoals bier van rooibos, koekemakranka,
kapokbosof zout (met ongekend hoog gehalte aan calcium). Uiteraard is er ook veel aandacht voor vis en vlees (krokodil, pittige ‘Mopane’ rupsen en de populaire Oshiwambo chicken) en wordt er uitgebreid kennis gemaakt met de rijke traditie van streetfood.
Fresh Retail
Fresh Retail uit Delft organiseert voor de zesde maal deze culinaire inspiratiereis. Eerdere reizen gingen naar Japan, Brazilië, Vietnam, Korea en Peru. Voor meer informatie: natasjavanruiten@freshretail.nl