Nieuwe ijssalon voor Bon Appetit

Nieuwe ijssalon voor Bon Appetit
Kim en Edwin van Es: nieuwe ijssalon in Breda.

Kim en Edwin van Es van cafetaria en ijssalon Bon Appetit in Rijsbergen openen in het voorjaar van 2016 een ijssalon aan de rand van het centrum van Breda.

De zaak gaat ‘Bon Appetit: de ijssalon van Breda’ heten, kent een omvang van 440 vierkanten meter en krijgt honderd zitplaatsen.

Van Es gaat in de nieuwe zaak zelf ijs bereiden. De ijsbereiding in Rijsbergen komt daarmee te vervallen.
‘We krijgen een open keuken, middenin de zaak. Zodat iedereen de ijsbereiding goed kan volgen’, aldus een enthousiaste Edwin van Es.
‘Natuurlijk met inachtneming van alle hygièneregels, dus omgeven door een glaswand, maar het wordt heel bijzonder. We gaan voor beleving.’

Leverancier

Met de start van de nieuwe ijssalon wordt Van Es ook leverancier. ‘Ik ga leveren aan horeca in de omgeving.’ Behalve ijs, verkoopt het stel in Breda straks wafels, tosti’s en koffie.

'We komen te zitten aan de Gasthuispoort. Op een locatie met veel traffic. Voor auto’s goed bereikbaar. En er stoppen dagelijks 48 bussen voor de deur.’

Van Es is geen onbekende in het wereldje. In 2008 werd hij IJssalon van het Jaar. In 2014 won hij de Cafetaria Top 100.

De start is nog wel afhankelijk van goedkeuring van financiering. Van Es heeft daar vertrouwen in. ‘Voor het eerst zag ik de bank lachen.’

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.