Bij Qunis van start in oud gemaal

Bij Qunis van start in oud gemaal
Jan van Dalen

De voormalige chef van De Kas, Ronald Kunis, heeft op 2 maart 2015 samen met zijn vrouw Tamara restaurant Bij Qunis geopend.

Ronald en Tamara Kunis omschrijven hun restaurant als: 'Eten in een industrieel rijksmonument waar de historie van de polder, kwalitatief goed en verantwoord eten in een prettige ambiance samenkomen.'
Het restaurant is gevestigd in het oude gemaal dat in de 19e eeuw gebruikt werd om het Haarlemmermeer leeg te pompen.

Mediterraan

Samen met zijn brigade onder leiding van chef-kok Caspar Moria, kookt Kunis met name met seizoensgebonden groenten. Zijn keuken omschrijft hij als mediterraan. 'Frisse en energieke gerechten zitten in ons DNA.'
Het gemaal is eigendom van BOEi, een non-profitorganisatie die zich bezig houdt met de herbestemming van industrieel erfgoed.

Tachtig gasten

Bij Qunis biedt plek voor ongeveer tachtig gasten. Daarnaast zijn er nog twee aparte ruimtes voor vergaderingen of private dining. Het restaurant heeft een terras met uitzicht over de Ringvaart en daarnaast zijn  er parkeervoorzieningen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.