Zijn voormalige chef Edwin Kats belde hem wakker met het goede nieuws. ‘Geweldig ja. Ik voel me alsof ik de hoofdprijs heb gewonnen. Echt super. Je hebt er zo hard voor gewerkt.’
Kuipers beschrijft een emotionele ochtend. ‘In het gesprek met m’n moeder kreeg ik het even te kwaad. En alle reacties van collega’s. Echt, hierdoor krijg je zo het gevoel dat het ons ook echt gegund is. Heel leuk! Het is maar goed dat ik mezelf heb vrijgeroosterd.’
Eerste ster voor team
De internationale erkenning van Michelin vindt Kuipers met name voor zijn team ook een belangrijke opsteker. ‘Ze staan zes dagen in de week voor het restaurant klaar. Als dat zo beloond wordt, is dat een kroon op je werk. Het is voor allemaal hun eerste ster, dus dat is extra bijzonder.’
Hotel The Dylan
Naast de eigen roem, denkt Kuipers dat de bekroning van Michelin ook belangrijk is voor de eigenaar van Hotel The Dylan in Amsterdam waar Vinkeles onderdeel van uitmaakt. ‘Zij hebben toch enorm in ons geïnvesteerd en zien daar nu ook de resultaten van. Geweldig.’
Beluister hier de reactie van Dennis Kuipers:
Beluister hier de reactie van Dennis Kuipers:
Bekijk hier de Michelinsterrenoverzichten: