Maandag 18 augustus meldde Royaan de lancering van Kwekkeboom Oven, een assortiment ovensnacks - inclusief croquet en bitterbal - met een gepatenteerde krokante korst-technologie.
Foodservice
'Het verschil tussen gefrituurd en bereid in de oven is straks niet meer te proeven', aldus Bart Bakker.
De snackproducent richt zich met de nieuwe lijn in eerste instantie op foodservice, later dit jaar volgt lancering in de retail.
Frituren
'Het is een ideale oplossing voor locaties die niet kunnen of mogen frituren, maar ook in de piek', aldus Bakker.
'De ovensnacks kunnen in veel grotere getalen tegelijkertijd worden bereid.'
Krokante korst
Nog een voordeel, volgens de Royaan-ceo: 'Er is veel minder derving. Een gefrituurde snack kan ongeveer een half uur worden bewaard onder een warmhoudlamp.'
'Onze ovensnacks houden gegarandeerd een uur tot anderhalf uur de krokantheid die hebben als ze net uit de oven komen.'
Exclusieve licentie
Royaan heeft een exclusieve licentie voor de Benelux voor meer dan tien jaar van de wereldwijd gepatenteerde krokante korst-technologie.
Ovensnacks
'Tot voor kort was de kwaliteit van een snack uit de oven geen feest', aldus Bakker. 'De korst was niet krokant genoeg, zelfs slap, en om die reden niet te vergelijken met een goed gefrituurde snack.'
Voor de producent reden om niet actief te zijn in dat segment. 'Maar deze ovensnacks zijn voor consumenten niet te onderscheiden van gefrituurde snacks.'
Kwekkeboom Oven bestaat in eerste instantie uit zeven snacks: bitterballen, croquetten, kaashapjes, kiphapjes saté, kiphapjes kerrie en kiphapjes Italiaans.