Engeland wil verdeling fooigeld melden op menukaart

Engeland wil verdeling fooigeld melden op menukaart

Engeland wil restaurants gaan verplichten om aan te geven hoeveel procent er naar het personeel gaat. Deze informatie moet pontificaal op de menukaart ...

Vooral de grotere restaurantketens betaalden hun personeel onder het minimumloon en gebruikten de fooienpot om het salaris aan te vullen tot 5.73 pond per uur. De rest verdween in de zakken van de restauranteigenaren. Het personeel heeft nooit geweten dat zij het loon aanvulden.

Bob Cotton, hoofd van de British Hospitality Association, zegt dat restaurantketens het recht moeten houden om te beslissen wat ze met het fooigeld doen, maar dat het juist is klanten te informeren wat er met hun geld gebeurt.

Posters en websites

Branchevertegenwoordigers zullen erop aandringen dat niet de menukaart moet worden gebruikt om te vermelden wat er met het fooigeld gebeurt, maar dat beter gepubliceerd kan worden op posters en websites.

Fooi; elk land zijn eigen etiquette:

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.