Chef-koks: Oud Sluis beste restaurant

Chef-koks: Oud Sluis beste restaurant

Oud Sluis is het beste restaurant van Nederland. Dat vinden vooraanstaande Nederlandse chef-koks. Dat blijkt uit een jaarlijkse enquête van Elsevier ...

De enquête, die dit jaar voor de zesde keer werd gehouden, is donderdag gepresenteerd. Op de tweede plaats achter Oud Sluis staat De Librije in Zwolle en op nummer drie komt Beluga in Maastricht.

Nieuwkomers

Hoogste nieuwe binnenkomer in de top twintig is Ron Blaauw in Oudekerk aan de Amstel, op nummer elf. De andere nieuwelingen in de lijst zijn De Treeswijkhoeve (16) uit Waalre, De Vrienden van Jacob (18) in Santpoort-Noord en Chalet Royal (20) in Den Bosch.

Stijgers

De grootste stijgers zijn restaurant Inter Scaldes in Kruiningen en Seinpost in Den Haag. Beide eetgelegenheden stegen vier plaatsen. Grootste daler dit jaar is restaurant Boreas in Heeze. Boreas daalde vijf plaatsen en ging van plek veertien naar negentien.

Michelinster

Elsevier hield de enquête onder koks die aantoonbare prestaties hebben geleverd. Hun restaurant moet minimaal één Michelinster hebben of zijn aangesloten bij een serieuze beroepsorganisatie. Vier van de vijf aangeschreven koks werkte dit jaar mee.

De complete ranglijst

  • 1. (1) Oud Sluis, Sluis

  • 2. (3) De Librije, Zwolle

  • 3. (4) Beluga, Maastricht

  • 4. (5) De Bokkedoorns, Overveen

  • 5. (2) Parkheuvel, Rotterdam

  • 6. (6) De Lindenhof, Giethoorn

  • 7. (10) De Leest, Vaassen

  • 8. (12) Inter Scaldes, Kruiningen

  • 9. (7) La Rive (Amstel Hotel), Amsterdam

  • 10. (11) Da Vinci, Maasbracht

  • 11. (-) Ron Blaauw, Ouderkerk aan de Amstel

  • 12. (13) Toine Hermsen, Maastricht

  • 13. (9) Le Cirque, Den Haag

  • 14. (8) Restaurant-Hotel Savelberg, Voorburg

  • 15. (19) Seinpost, Den Haag

  • 16. (-) De Treeswijkhoeve, Waalre

  • 17 (15) De Zwethheul, Schipluiden

  • 18 (-) De Vrienden van Jacob, Santpoort

  • 19. (14) Boreas, Heeze

  • 20. (-) Chalet Royal, Den Bosch

    Zie ook:

    Sergio Herman rekent af met Boer en Helder

    Let op: extra nieuwsbrieven

    November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

  • Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.