Van Bijsterveldt was een van de speciale genodigden tijdens het traditionele diner voor politiek, bedrijfsleven en pers. Dit jaar werd het Jaardiner van het HBI gehouden op Kasteel Oud Wassenaar.
De staatsecretaris zegt groot voorstander te zijn van het HorecaVakPunt, een samenwerkingsverband van leerbedrijven en ROC’s voor de invulling van praktijkleren.
Proactieve houding
‘De horecabranche heeft een naam hoog te houden als het gaat om opleiden van vakmensen. Dat merk je tijdens dit diner. We werken met elkaar hard aan goed beroepsonderwijs, waarbij de vraag van de werkvloer leidend is. Onderwijs en bedrijfsleven hebben elkaar nodig. Ik hoop dan ook van harte dat andere branches een voorbeeld nemen aan de proactieve houding van de horeca’, aldus Van Bijsterveldt.
Het jaardiner werd verzorgd door een aantal SVH-meesters en hun leerlingbrigades. De chefs d’équipe waren Alain Alders (Landgoed Duin & Kruidberg, Santpoort), Frits Harig (Center Parcs, Zandvoort), Leon IJpelaar (Restaurant Châlet Royal, Den Bosch), Nic van Lokven (Restaurant Het Savarijn, Nijmegen) en Luc Blok (IJssalon Luciano, Wassenaar).