Verheul is uitgenodigd door AirFrance-KLM, omdat hij in 2008 iets soortgelijks al eens deed in Melbourne, ook op uitnodiging van de luchtvaartmaatschappij. In Nederland is Verheul executive chef bij Restaurant Vandaag, met vestigingen in Utrecht en Amsterdam.
Hij gaat een week naar Argentinië en Urugay. In Buenos Aires verzorgt hij op woensdag 12 november een feestelijk Trade Dinner op de Yacht Club, waar hij voor 300 gasten Hollandse hapjes als haring en zuurkool verzorgt.
Dutch Nights
Daarna kookt hij nog drie dagen tijdens de Dutch Nights in Sofitel Buenos Aires een Nederlands driegangenmenu met de Argentijnse topchef Olivier Falchi. Vervolgens vliegt Verheul door naar Urugay, waar hij in Sofitel Montevideo twee dagen datzelfde Hollandse driegangenmenu bereidt, samen met executive chef William Portee en zijn team.
'Ik neem niets mee uit Nederland. Alles wat ik wil gebruiken, is daar voorhanden', zegt Verheul. 'Paling, mosselen, haring, zuurkool, lamsvlees, ze kennen het allemaal. Ik ben al een paar keer in Argentinië geweest, ik weet wat de kwaliteit is.'