Artikel

Teleurstelling bij Ed Vischschraper

De zevende plaats in de finale van de European Sandwich Contest van Délifrance was een fikse teleurstelling voor de Nederlandse deelnemer Ed Vischschraper. Aan de wedstrijd tijdens de vakbeurs Sirha in Lyon, die medio januari plaatshad, deden acht deelnemers mee.

Artikel

Foto’s van twitterende topkoks in Vietnam

Meerdere Nederlandse sterrenkoks waaronder Moshik Roth, Dick Middelweerd en Jannis Brevet zijn momenteel in Vietnam voor een culinaire inspiratietour. Via Twitter houden ze de achterban op de hoogte. Een selectie van een paar bijzondere foto’s.

Artikel

Test uw culinaire kennis!

Zibb.nl/horeca biedt u met de Culinaire test de mogelijkheid om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. Inmiddels gaan we alweer de tweede week in met de test. Wilt u ook nog meedoen en mooie prijzen winnen? Beantwoord dan de vragen en verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie. U maakt kans op kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Of u gewonnen heeft leest u in de nieuwsbrief van woensdag. De antwoorden van de vragen van vandaag vindt u ook in de nieuwsbrief van woensdag.

Artikel

Skrei met oosters tintje

Dat Noorse vis goed te combineren is met ingrediënten uit de Indiase keuken, liet topkok André van Doorn onlangs zien. Tijdens een perslunch maakte hij onder andere skrei tandori met een mangochutney, basmatirijst en champagneschuim. De Noorse seizoensvis was hierin subtiel en toch herkenbaar verwerkt: onder het jasje van tandorikruiden was het witte skreivlees te vinden. Deze Noorse winterkabeljauw is slechts enkele weken verkrijgbaar in Nederland.

Artikel

Markt op duurzame toer

Culinaire Horecava-bezoekers kunnen voor de derde achtereenvolgende keer op de wereld ‘MARKT’ terecht. Dit keer is ‘duurzaam en betaalbaar’ het hoofdthema. Tal van bekende chefs geven workshops, standhouders presenteren duurzame waar en Misset Restaurant verzorgt twee talkshows.

Artikel

Concepten scoren hoog

Bij de nominaties voor de Horecava Innovation Award 2003 valt op dat concepten hoog scoren. De jury heeft tien producten en diensten genomineerd, verdeeld over drie categorieën: Food & Beverage, Interior & Design en Equipment. De overgrote meerderheid valt als concept aan te merken. Wegens onvoldoende inzendingen vervalt dit jaar de categorie Services.