Mario Ridder in restaurant Lalou.
Mario Ridder

Mario Ridder is bij Brasserie & Wijnbar Lalou 'gewoon weer lekker aan het koken'

Mario Ridder nam na verkoop van zijn Joelia* een paar maanden zijn rust. Maar het ging toch weer kriebelen. Recent opende hij met Lalou een wijnlounge, bar en restaurant in een 19e eeuws monumentaal pand in zijn woonplaats Delft .

De prijswinnaars bij Michelin in Maastricht
Michelin

Voor in de agenda: datum bekend van sterrenceremonie Michelin 2025

De meest recente sterrenceremonie van Michelin is nog maar net geweest, maar inmiddels is ook de datum bekend van de uitreiking in 2025 in Maastricht. Michelin presenteert de selectie dan op maandag 6 oktober.

't Raedthuys

Chef Tom Lamers* maakt transfer en wordt mede-eigenaar van 't Raedthuys* in Duiven

Sterchef Tom Lamers (Het Koetshuis*, Bennekom) en zijn vrouw Anoeshka zijn per 1 januari mede-eigenaren van Restaurant 't Raedthuys* in Duiven. Samen met chef en eigenaar Hans den Engelsen en zijn vrouw Karina van der Kolk gaan zij het restaurant runnen.

Catering

Jeroen Robberegt en Jasper Gronert starten cateringbedrijf Essense

Jeroen Robberegt en Jasper Gronert starten high-end cateringbedrijf Essense.

Thomas Diepersloot en Jacob Jan Boerma
Restaurant

Inspiratie: drie recepten van sterchefs Boerma*** en Diepersloot*

Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot van restaurant Fine Fleur* in Antwerpen hebben samen hun eerste kookboek uitgebracht: Finesse. De Nederlandse chefs willen anderen laten kennismaken met hun frisse, elegante gerechten en moderne technieken.

Ondernemers Joke en Joey van Heesbeen
Michelin 2024

Restaurant 1857* dolblij met eerste Michelinster: 'Vieren met veel champagne'

Tsja, wat zeg je als je totaal overdonderd bent omdat je een Michelinster hebt gekookt? Joey van Heesbeen van restaurant 1857* weet het wel: 'Het is gewoon leuk om lekker te koken.'

  1. Jermain de Rozario wil knokken na verloren ster: 'Kreeg het via-via te horen'
  2. Young Chef Award 2024 gaat naar Sofiane Bons
  3. Bijdendijk, Boerma, Eggen en Van Oostenbrugge tippen Michelin-favorieten
  4. FG Food Labs* is nu Franky's Grill, Michelin haalt restaurant uit de selectie
  5. Bart Ausems heeft al 23 jaar een Michelinster: 'Het streven naar een tweede is het behouden van de eerste'
  6. Vlak voor uitreiking voegt Michelin nog 24(!) restaurants toe aan selectie
  7. Bib Gourmands deze maand al bekend; vind hier ook de lijst met alle 69 Michelin nieuwkomers
  8. Yama* in Rotterdam, waar gasten geen parfum droegen, sluit plots de deuren
  9. Amsterdam schrapt culinair evenement van sterchef Jonathan Zandbergen
  10. Vooruitblik uitreiking Michelin: dit zijn onze kanshebbers voor de sterren
  11. Internationale chefs bekend voor culinaire finale Euro-Toques
  12. Ron Blaauw stopt in hartje Amsterdam en wil nu naar locatie met topterras
  13. Wat voor impact heeft een ster anno nu? Studio in Maastricht kwam erachter
  14. De 45 restaurants in de Michelinselectie tot nu toe: deze vier zaken vallen op
  15. De Rozario na opening tweede zaak: 'Ik ben nu pas echt een ondernemer'
  1. Alma Bistro Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
  2. Chefs Bahadoer, Van Oostenbrugge en Speelman te gast bij Mazijk Culinair
  3. Emile van der Staak over de toekomst van restaurants: 'Minder vlees faciliteren'
  4. Disfrutar op 1 bij World's 50 Best Restaurants; één Nederlander in lijst
  5. Er zijn familiezaken en familiezaken; La Provence* valt in die laatste categorie
  6. Recordbedrag opgehaald bij 24H Chefs: 'Onwijs bedankt iedereen!'
  7. Werner Loens weg bij Michelin na 37 jaar: 'Constant zijn, dan komt die ster vanzelf'
  8. Nieuw cateringconcept voor Jonathan Zandbergen
  9. Sidney Schutte pakt Michelinster in Mexico: 'Het was een pittige reis'
  10. Michelin kreeg 8.000 sollicitaties en heeft nu 'meer dan 25 inspecteurs'
  11. Jacob Jan Boerma opent restaurant in Italië: 'Een prachtig avontuur'
  12. The White Room* in Krasnapolsky viert alvast feest richting jubileumjaar
  13. Verdienmodel van Michelin onder de loep: zijn er gevolgen voor Nederland?
  14. Jacob Jan Boerma stapt toch niet in Limburgs avontuur: 'Onrealistisch'
  15. Michelin selecteert liefst tien nieuwe zaken: twee oude bekenden maken rentree