Gesponsord
Gesponsord
Servies en porselein

Gesponsord SUP-wetgeving in de horeca: wat je moet weten en doen

Als horecaondernemer wil je natuurlijk graag bij de tijd blijven. De Single-Use Plastics (SUP)-wetgeving, inmiddels van kracht, zorgt ervoor dat we met z'n allen wat slimmer en duurzamer omgaan met wegwerpplastic. Nu al geldt: plastic wegwerpbekers en verpakkingen zijn verboden bij consumptie ter plaatse. En let op: vanaf 2025 wordt er strenger gecontroleerd.

Nieuw servies van Tovari.
Servies en porselein

9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'

Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.

Trends

Dé horeca servies trends voor 2024

De Horecava 2024 bood Misset Horeca een inkijkje in de ontwikkelingen van horeca servies. Ontdek de zeven trends die de toon zetten voor het servies van het komend jaar.

Koffiekaart

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes zijn, zeker in een zaak waar koffie een belangrijk onderdeel van het concept vormt, van groot belang. In dit artikel geeft Leopold handvatten om de perfecte kop te vinden.

foto: Eelkje Colmjon
Horeca

Leiden introduceert als eerste stadsbrede to go-statiegeldbeker

Als eerste gemeente in Nederland introduceert Leiden een eigen statiegeldbeker voor warme dranken to go. De beker kan op diverse locaties in de stad worden gebruikt en ingeleverd. Staatsecretaris Heijnen noemt Leiden een inspirerend voorbeeld voor andere steden.

Tafelaankleding

Horecava 2023: dé trends in servies en tafelaankleding

Misset Horeca maakte een rondje langs de servies-stands op de Horecava 2023 op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen in servies en tafelaankleding. 11 trends op een rij.