Nieuwe Horeca-cao definitief vastgesteld

Nieuwe Horeca-cao definitief vastgesteld

De nieuwe Horeca-cao is definitief vastgesteld.

Onderzoek: Gastvriendelijkheid bepalend voor fooi

Onderzoek: Gastvriendelijkheid bepalend voor fooi

Uit een onderzoek van tv-programma Radar blijkt dat het geven van fooi na een horecabezoek lang niet zo vanzelfsprekend is als vaak gedacht.

Horeca-cao moet zorgen voor eerlijk speelveld binnen de sector

Horeca-cao moet zorgen voor eerlijk speelveld binnen de sector

De horeca-cao is per 17 juli 2024 algemeen verbindend verklaard. Dat betekent dat de cao nu niet meer alleen voor KHN-leden (17.500 leden) geldt, maar ook voor niet-leden. Goed nieuws voor werkgevers en werknemers, zou je zeggen. Toch is niet iedereen tevreden. Wat is er aan de hand?

Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden

Horecaondernemers ervaren vaakst dat personeel duurder is geworden

Bijna 29 procent van de ondernemers ziet de steeds hogere werkdruk onder het personeel nog altijd als belangrijkste gevolg van een tekort aan personeel. In de horeca ervaren ondernemers het vaakst gestegen arbeidskosten.

Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen

Drie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag te nemen

Verontrustende uitkomsten in een onderzoek van Quinyx: 60 procent van de horecamedewerkers denkt na over het opzeggen van hun huidige baan. Volgens de voorloper in AI-gestuurde software voor personeelsbeheer, is het percentage ruim verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar.

KHN roept Kamerleden op voorgestelde extra verhoging minimumloon te schrappen

KHN roept Kamerleden op voorgestelde extra verhoging minimumloon te schrappen

Volgende week debatteert de Tweede Kamer over de voorgestelde extra verhoging van het wettelijk minimumloon (WML) van 1,2 procent per 1 juli 2024. Brancheorganisaties van werkgevers en ondernemers, waaronder KHN, roepen in een brief aan Kamerleden op de werkgeverslasten, waaronder een verhoging van het WML niet te weer te laten stijgen.