De broers Mikel en Iñaki López de Viñaspre met in het midden Gregorio Tolosa, chef-kok van Bidea2 in Pamplona.
Horeca

Sagardi Amsterdam introduceert culinair evenement Esentzia Sagardi

Sagardi is gespecialiseerd in het bereiden van mooie producten uit het Baskenland op de zelf ontworpen Baskische grill. Om de culinaire schatten en rijke tradities van de geboortegrond te eren heeft Sagardi een nieuwe traditie in het leven geroepen: Esentzia Sagardi.

Horeca

Jord Althuizen: 'Koken op vuur geeft extra dimensie'

Barbecuen is onverminderd populair. Maar door een kok naast een open vuur te zetten, creëer je nog geen barbecue restaurant.

Horeca

Corona-shutdown: voorkom schade aan horeca apparatuur

Nu de horeca op slot zit, staat veel keukenapparatuur stil. Dat is niet ronder risico. Het langdurig stilstaan kan zorgen voor schade aan de onderdelen. Horeca apparatuur onderhouden is noodzakelijk: ontkalken en het verversen van olie - is bij veel apparaten noodzakelijk om schade te voorkomen.

Veel vlees en vis wordt door chef-kok Gordon van Spall op de houtskoolgrill bereid. Foto’s: Roel Dijkstra.
Horeca

Restaurant Bij Marc creëert onderscheidende smaken

Restaurant Bij Marc in Ouddorp heeft een bijzondere inrichting. Ook de menukaart is onderscheidend. Chef-kok Gordon van Spall bereidt de meeste producten op de dubbele houtskoolgill. 

Persijn. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.
Horeca

De vier keukens van QO hotel

Met wat improvisatie en veel oog voor duurzaamheid, ook in de techniek, realiseerde Bert Muller voor de twee restaurants Persijn, Juniper & Kin en het hotel drie volledige keukens, een voorbereidingskeuken en drie barren voor de QO Amsterdam. Allemaal op tijd geleverd en keurig binnen budget.

Horeca

De favoriete keukenhulp van Merlijn van der Kroft: The Beast

Een goede stagiair in de keuken is mooi, maar sommige chefs hechten meer aan hun favoriete keukentool om wonderen op het bord te verrichten. De favoriet van Merlijn van der Kroft van Terroir in Leiden is The Beast