Franck Everes en Michiel Houkes voor Eten & Drinken in Nijmegen Oost.

Ondernemer heeft oplossing tegen bierverspilling: 'Werkt perfect!'

Goed bier door de spoelbak gieten. Dat is pure geldverspilling. Het overkomt iedere ondernemer met een tap. Maar niet (meer) bij uitbater Michiel Houkes.

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

Eerste bierpairing evenement voor professionals: Craft Culinair

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwerijen, organiseert op dinsdag 29 oktober het eerste bierpairing evenement voor professionals: CRAFT Culinair.

Plein 4 in Eindhoven wordt 't Taphuys

Plein 4 in Eindhoven wordt 't Taphuys

Plein 4 op het Stationsplein n Eindhoven maakt na een mooie periode van 11 jaar na de zomer plaats voor 't Taphuys. De zaak wordt ingericht met een uitbundig interieur, meerdere verdiepingen, een groot en groen terras en een grote bar, bier- en wijnwand.

Peter Rouwen

Peter Rouwen over alcoholarme bieren die fors duurder worden

Het zal u niet ontgaan zijn, wij bevinden ons als brouwers in zwaar weer. De overheid heeft een financiële injectie nodig, en waar beter geld weg te halen dan bij de burgers. Mensen zoals u en ik, die 's avonds na een dag werken, even weg van alles een biertje doen met hun huisgenoten. Even de dag bespreken onder het genot van een mooi glas. In de kroeg of thuis, waar dan ook. Deze ogenschijnlijk onschuldige bijeenkomsten staan onder druk.

Bepaalt Untappd de bierselectie? 'Populaire bieren krijgen plaatsje op de bierkaart'

Bepaalt Untappd de bierselectie? 'Populaire bieren krijgen plaatsje op de bierkaart'

Van jager-verzamelaar, naar bierdrinker verzamelaar. De evolutie van de mens in een notendop. De bierapp Untappd is dominant aanwezig in de bier- en caféwereld en bepaalt vandaag de dag in hoge mate het bieraanbod in veel biercafés.

Is een grote variatie alcoholvrije bieren op bierkaart belangrijk?

Is een grote variatie alcoholvrije bieren op bierkaart belangrijk?

De niet te stuiten opmars van alcoholvrij bier resulteert in steeds meer variaties, zowel kwalitatief als kwantitatief. Maar is het nodig om meerdere alcoholvrije bieren op de kaart te hebben? 'Wie zich niet focust op het alcoholvrije segment neemt zijn gasten, de tijdgeest en zijn portemonnee niet serieus.'