Chris Naylor en Tjaco van Eijken. Foto-credits: Ivo van der Bent.

Tjaco van Eijken nieuwe chef Restaurant Vermeer, Chris Naylor benoemd tot culinary director

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na 18 jaar draagt hij zijn taken als executive chef van Restaurant Vermeer over aan een nieuwe chef. Restaurant Vermeer is gevestigd in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace dat onderdeel uitmaakt van Minor Hotels. In zijn nieuwe rol blijft Naylor op afstand betrokken bij Vermeer. Tjaco van Eijken krijgt vanaf 1 april de dagelijkse leiding over het restaurant.

Mango met vanille panna cotta en spinazie jalapeno-ijs (Gaar)

Opmars groente zet door: ook in desserts

Door de vraag naar meer vega(n) gerechten, krijgt groente steeds meer ruimte op het bord. Maar niet alleen in de voor- en hoofdgerechten. De 'groente' ontwikkeling zet zich nu ook door in de desserts.

Fallon Hoog Antink volgt Simon Veldman op in Vermeer

Fallon Hoog Antink volgt Simon Veldman op in Vermeer

Sommelier Fallon Hoog Antink treedt in de voetsporen van Simon Veldman bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Veldman verruilde vorige zomer Vermeer na meer dan 30 jaar voor een baan als wijnadviseur bij Makro in Amsterdam.

Sommelier Simon Veldman vertrekt na meer dan 30 jaar bij Vermeer

Sommelier Simon Veldman vertrekt na meer dan 30 jaar bij Vermeer

Na meer dan 30 jaar de sommelier van Vermeer Amsterdam te zijn geweest maakte Simon Veldman, ruim voor de 'sterren' publicatie van Michelin, bekend dat hij per 1 juli a.s. naar Makro Amsterdam vertrekt om daar als wijnspecialist zijn kennis over wijnen te gaan delen.

Chris Naylor van Vermeer in shock na sterverlies

Chris Naylor van Vermeer in shock na sterverlies

Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam noemt het sterverlies 'een shock'. Michelin had hem eerder al telefonisch op de hoogte gesteld. 'Eerlijk, ik had het niet verwacht. Dit is een hele dikke wake-up call.'

Receptvideo Vermeer*: Biet, lavas en Zeeuwse oester

Receptvideo Vermeer*: Biet, lavas en Zeeuwse oester

Chris Naylor, executive chef van Vermeer*, is inmiddels zijn 16e jaar als chef bij het restaurant ingegaan. In die tijd veranderde zijn keuken van klassiek Frans naar steeds meer vegetarisch. Voor Misset Horeca bereidt hij een gerecht van biet, lavas en Zeeuwse oester.