Trompenburg Tuinen & Arboretum
Gault&Millau 2025: de dalers op een rij
Altijd pijnlijk: dalen in een gastronomische gids zoals Gault&Millau. Dit zijn de restaurants vanaf 16 punten die in 2025 een duikeling maken.
Altijd pijnlijk: dalen in een gastronomische gids zoals Gault&Millau. Dit zijn de restaurants vanaf 16 punten die in 2025 een duikeling maken.
Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na 18 jaar draagt hij zijn taken als executive chef van Restaurant Vermeer over aan een nieuwe chef. Restaurant Vermeer is gevestigd in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace dat onderdeel uitmaakt van Minor Hotels. In zijn nieuwe rol blijft Naylor op afstand betrokken bij Vermeer. Tjaco van Eijken krijgt vanaf 1 april de dagelijkse leiding over het restaurant.
Door de vraag naar meer vega(n) gerechten, krijgt groente steeds meer ruimte op het bord. Maar niet alleen in de voor- en hoofdgerechten. De 'groente' ontwikkeling zet zich nu ook door in de desserts.
Sommelier Fallon Hoog Antink treedt in de voetsporen van Simon Veldman bij restaurant Vermeer in Amsterdam. Veldman verruilde vorige zomer Vermeer na meer dan 30 jaar voor een baan als wijnadviseur bij Makro in Amsterdam.
Na meer dan 30 jaar de sommelier van Vermeer Amsterdam te zijn geweest maakte Simon Veldman, ruim voor de 'sterren' publicatie van Michelin, bekend dat hij per 1 juli a.s. naar Makro Amsterdam vertrekt om daar als wijnspecialist zijn kennis over wijnen te gaan delen.
Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam noemt het sterverlies 'een shock'. Michelin had hem eerder al telefonisch op de hoogte gesteld. 'Eerlijk, ik had het niet verwacht. Dit is een hele dikke wake-up call.'