LEVANTOgroep
Hotel Okura Amsterdam introduceert Noëls Wijnverkenning
Hotel Okura in Amsterdam nodigt wijnliefhebbers uit om de geheimen van wijn te ontrafelen met Noëls Wijnverkenning.
Hotel Okura in Amsterdam nodigt wijnliefhebbers uit om de geheimen van wijn te ontrafelen met Noëls Wijnverkenning.
Op dinsdag 19 maart vertegenwoordigt Marco van der Wijngaard samen met zijn commis Stijn de Jong Nederland in het Noorse Trondheim tijdens de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. Het ondersteunende team van Bocuse d'Or Nederland wil niet alleen de wereldfinale halen, maar ook talentvolle koks een podium geven zodat jonge mensen blijven kiezen voor het prachtige koksvak en de horeca.
Noël Vanwittenbergh, sommelier van Ciel Bleu** heeft van restaurantgids Gault&Millau de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen. Maandag 5 februari presenteerde Gault&Millau de awardwinnaars en haar nieuwe gids.
Onno Kokmeijer start een kleinschalig restaurant op Curaçao én hij begint op het tropische eiland een horecaschool. Geruchten die de ronde doen in gastronomisch Nederland. De voormalig chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu begint te lachen wanneer we dit hem voorhouden. 'Ja, er gaan veel verhalen rond in de horecawereld.' Aan Misset Horeca vertelt Kokmeijer wat hij nu écht gaat doen en hoe hij de afgelopen periode heeft ervaren.
Fourcroy Nederland organiseerde in samenwerking met tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura en het Australische wijnhuis Penfolds een Leading Lady Lunch om te markeren dat Penfolds een nieuwe senior wijnmaker heeft in de persoon van Stephanie Dutton. Dutton begeleidde een wijnproeverij via een online verbinding met Australië.
Onno Kokmeijer verlaat per 1 januari 2022 Ciel Bleu in Amsterdam. Arjan Speelman, die met Kokmeijer jarenlang een chefsduo vormde in de keuken gaat verder als Executive Chef & Manager van de tweesterrenkeuken in het Okura Hotel.