Michel van der Kroft kookt in het ziekenhuis
Michel van der Kroft

Sterrenchef Michel van der Kroft vervult laatste wens en kookt maaltijd in ziekenhuis

Michel van der Kroft van restaurant 't Nonnetje** in Harderwijk heeft een bijzondere laatste wens in vervulling laten gaan. Een patiënt van ziekenhuis St Jansdal wilde graag nog één keer eten bij 't Nonnetje, maar was zelf niet meer in staat om het restaurant te bezoeken. Maar daar vond Van der Kroft wat op.

Foto's: Koos Groenewold
Horeca

't Nonnetje**: nog één keer alles riskeren om dromen te realiseren

Een forse verbouwing moet tweesterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk internationale allure geven en doen aansluiten bij het niveau van de gastvrijheid en de keuken, aldus eigenaar Robert-Jan Nijland. De significante investering is niet zonder risico. 'Maar wij hebben ambities en we willen met onze zaak een grote stap vooruit zetten.'

Horeca

Marco Helsloot van Merlet naar 't Nonnetje

Marco Helsloot, nu nog werkzaam in de keuken van sterrestaurant Merlet in Schoorl, vertrekt later dit jaar naar 't Nonnetje in Harderwijk. Het tweesterrenrestaurant waar Michel van der Kroft de scepter zwaait.

Horeca

Koperen jubileum voor Michel van der Kroft bij 't Nonnetje**

Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van Michel van der Kroft als chef-kok bij restaurant 'Nonnetje, serveert het Harderwijkse tweesterrenrestaurant woensdag 3 april een bijzonder menu.

Horeca

Michel van der Kroft wint met team Nederland Palingbokaal 2018

Nederland heeft de strijd om de palingbokaal gewonnen van België. Op maandag 17 september 2018 vond de interland plaats op Gastvrij Rotterdam. Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk wist samen met Marco van der Wijngaard, sous van 't Amsterdammertje, de Belgen te verslaan.

Horeca

Nederland tegen België in strijd om PalingbokAal

Op maandag 17 september vindt een interland plaats om de PalingbokAal 2018 tussen Nederlandse en Belgische chefs. Top-teams van (sterren)chefs koken tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt. 

  1. Sterrenchefs koken op Dinner at the Parc
  2. Chef-kok Van der Kroft van 't Nonnetje** is Paling Patron 2018
  3. 't Nonnetje ** in Harderwijk: geheel vernieuwd interieur
  4. Tom Broekmeijer en Merwin de Lange nieuwe souschefs 't Nonnetje**
  5. Culi-column Michel van der Kroft: De Goddelijke kip
  6. Culi-column Michel van der Kroft: De zalige zeebaars
  7. Culi-column Michel van der Kroft: De gelukzaligmakende panzanella
  8. Culi-column Michel van der Kroft: De verleidelijke tompoes
  9. Culi-column Michel van der Kroft: De magnifieke makreel
  10. Culi-column Michel van der Kroft: De zachtzilte Hollandse Nieuwe
  11. Rui Silvestre(*) gastchef bij sterrenrestaurant 't Nonnetje
  12. Culi-column Michel van der Kroft: De puike aardbei
  13. Culi-column Michel van der Kroft: De briljante aubergine
  14. Culi-column Michel van der Kroft: De sappige tomaat
  15. Culi-column Michel van der Kroft: Het volmaakte Opperdoezer rondje
  1. Geoffrey van Melick, voormalig sous van 't Nonnetje, start restaurant Oxalis
  2. Culi-column Michel van der Kroft: De verrukkelijke asperge
  3. Culi-column Michel van der Kroft: heerlijke honing
  4. Culi-column Michel van der Kroft: Het voortreffelijke lam
  5. Culi-column Michel van der Kroft: Umami & de welriekende knoflook
  6. Culi-column Michel van der Kroft: De delicieuze chocolade
  7. Culi-column Michel van der Kroft: De intrigerende inktvis
  8. Culi-column Michel van der Kroft: Jeugdsentiment
  9. Culi-column Michel van der Kroft: De keizerlijke kreeft
  10. Culi-column Michel van der Kroft: Hemelse truffel
  11. Culi-column Michel van der Kroft: de veelzijdige Sint Jakobsschelp
  12. Culi-column Michel van der Kroft: Exquise Vanille
  13. Culi-column Michel van der Kroft: Het allersudderlijkste sukadelapje
  14. Culi-column Michel van der Kroft: kostelijke zuurkool
  15. Culi-column Michel van der Kroft: De zilte oester