Michel van der Kroft kookt in het ziekenhuis

Sterrenchef Michel van der Kroft vervult laatste wens en kookt maaltijd in ziekenhuis

Michel van der Kroft van restaurant 't Nonnetje** in Harderwijk heeft een bijzondere laatste wens in vervulling laten gaan. Een patiënt van ziekenhuis St Jansdal wilde graag nog één keer eten bij 't Nonnetje, maar was zelf niet meer in staat om het restaurant te bezoeken. Maar daar vond Van der Kroft wat op.

Foto's: Koos Groenewold

't Nonnetje**: nog één keer alles riskeren om dromen te realiseren

Een forse verbouwing moet tweesterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk internationale allure geven en doen aansluiten bij het niveau van de gastvrijheid en de keuken, aldus eigenaar Robert-Jan Nijland. De significante investering is niet zonder risico. 'Maar wij hebben ambities en we willen met onze zaak een grote stap vooruit zetten.'

Marco Helsloot van Merlet naar 't Nonnetje

Marco Helsloot van Merlet naar 't Nonnetje

Marco Helsloot, nu nog werkzaam in de keuken van sterrestaurant Merlet in Schoorl, vertrekt later dit jaar naar 't Nonnetje in Harderwijk. Het tweesterrenrestaurant waar Michel van der Kroft de scepter zwaait.

Koperen jubileum voor Michel van der Kroft bij 't Nonnetje**

Koperen jubileum voor Michel van der Kroft bij 't Nonnetje**

Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum van Michel van der Kroft als chef-kok bij restaurant 'Nonnetje, serveert het Harderwijkse tweesterrenrestaurant woensdag 3 april een bijzonder menu.

Michel van der Kroft wint met team Nederland Palingbokaal 2018

Michel van der Kroft wint met team Nederland Palingbokaal 2018

Nederland heeft de strijd om de palingbokaal gewonnen van België. Op maandag 17 september 2018 vond de interland plaats op Gastvrij Rotterdam. Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk wist samen met Marco van der Wijngaard, sous van 't Amsterdammertje, de Belgen te verslaan.

Nederland tegen België in strijd om PalingbokAal

Nederland tegen België in strijd om PalingbokAal

Op maandag 17 september vindt een interland plaats om de PalingbokAal 2018 tussen Nederlandse en Belgische chefs. Top-teams van (sterren)chefs koken tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy drie gerechten, met paling als ingrediënt.