Insecten spelen (inmiddels) de hoofdrol bij Bugalicious, het bedrijf van Patricia Stevens. De ondernemer begon als zelfstandige met het geven van voedingsadvies en deed daarbij wel eens 'iets' met insecten.
Proeverijen
Woensdag 4 juni was ze chef-kok van het pop up-restaurant Pestaurant van Rentokil in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne.
'Insecten zijn enorm gezond en daarom organiseerde ik wel eens proeverijen', zo legt Stevens uit.
Festivals en evenementen
Dat werd volgens haar zo goed ontvangen, dat ze besloot er meer mee te gaan doen.
'In eerste instanties op festivals, maar het bleek moeilijk om het product te verkopen. Nu doe ik evenementen en kunnen organisaties mij huren en bied ik consumenten de gelegenheid om gratis te proeven.'
Pestaurant Rentokil
Zoals bij het Pestaurant van Rentokil, bedoeld om aandacht te vragen voor de start van het insectenseizoen en het groeiende belang van insecten in de strijd tegen voedselschaarste.
Meelwormen
Stevens serveert onder ander sprinkhanen, meelwormen, bufallowormen en krekels. 'In de toekomst gaat het eten van insecten absoluut iets volwaardigs worden, maar dat heeft wel tijd nodig.'
Oesters
'Ik vergelijk het met het eten van producten als garnalen, oesters en sushi', zo vervolgt ze. 'Daaraan hebben consumenten ook moeten wennen en nu is het voor velen de gewoonste zaak.'
Bekijk hier een fotoreportage van het Pestaurant in het Utrechtse Hoog Catharijne.