In 1990 waren er nog maar 30 varkens over de hele wereld die nog bestonden. Dankzij het fokprogramma van het Spaanse huis Monte Nevado die gespecialiseerd is in gedroogde Iberische hammen, is het varkensras langzaam weer in ere hersteld en is er sinds 2018 de allereerste pure Mangalica ham te verkrijgen.
Het oervarken werd ter plekke uitgebeend. De jamon Mangalica, ook wel de nieuwe Kobe beef of pork genoemd, werd vervolgens door Kelvin Lin, chef van Nayolie in Voorschoten verwerkt. Samen met een stukje Japans wagyu rund zorgden de gerechten voor een smaakexplosie. Met theesommelier Linda Appelman is Kelvin op zoek gegaan naar nieuwe smaken en aroma’s en kon zo zijn gerechten pairen met thee van mevrouw Cha.
Door het inbrengen van thee in combinatie met food wilden Rick de Moed, mevrouw Cha en Kelvin Lin een nieuwe dimensie geven aan het begrip gastronomie. Een culinaire reis die begon op de steppe van Hongarije en leidde tot het bord in Voorschoten.