Peters weg bij The Westin Rotterdam

Peters weg bij The Westin Rotterdam

Paul Peters vertrekt als general manager bij The Westin Rotterdam, het enige vijfsterrenhotel van de stad. Peters stapt na ruim drie jaar Rotterdam op ...

Peters wordt general manager van het Sheraton Stockholm hotel, net als The Westin Rotterdam ook onderdeel van Starwoord Hotels & Resorts. De selectieprocedure om een opvolger voor Peters te vinden is inmiddels in gang gezet.

‘De huidige gm, een dame genaamd Dorthe Thing, gaat per 1 oktober met pensioen. De area manager van Scandinavië, Jan Nielsen, belde mij. Ik heb niet gelijk “ja” gezegd. Eerst ben ik er met mijn gezin wezen kijken’, vertelt Peters over zijn transfer.

Peters stelt dat de groei en ontwikkeling als gm, zeker in een land met sterke vakbonden, interessant is om te doen. ‘Daarnaast is het werken voor een andere brand leuk. Ik sta al redelijk bekend als Mr. Westin en ook al ben ik daar trots op, het is ook wel een uitdaging om ’s wereld bekendste hotelmerk te mogen vertegenwoordigen’.

Wat ook heeft meegespeeld is een grote renovatie van het Sheraton Stockholm. Het hotel, met 465 kamers behoorlijk wat groter dan The Westin Rotterdam, is recentelijk door eigenaar Blackstone voor 23 miljoen euro onder handen genomen.

Peter zegt met pijn in het hart uit Rotterdam te vertrekken. ‘Na 3,5 jaar heb ik samen met mijn geweldige managementteam een mooi product kunnen neerzetten met gezonde cijfers. Kurt Renold, de area manager van Nederland, is begonnen met de selectieprocedure. De nieuwe gm is dus nog niet bekend’.

Paul Peters was voor zijn job in Rotterdam ruim vier jaar Director of Revenue Management bij Starwood Nederland. Daarvoor werkte hij onder andere als Front Office Manager bij Sheraton Amsterdam Airport en als Rooms Division Manager bij Golden Tulip Barbizon in Maastricht.