beeld: Shutterstock
Koffie

Koffie en thee na kraanwater meest gedronken dranken in Nederland

De meest gedronken warme dranken van Nederland zijn koffie en thee. Bijna 80 procent van de Nederlanders van 16 jaar en ouder drinkt minimaal één kop koffie in de week, voor thee is dit 70 procent.

Kiona Malinka (links) en Liesbeth Sleijster (rechts) proeven thee - foto: Roel Dijkstra
Kiona Malinka

Kiona Malinka belooft horeca: 'Eerlijke thee die je niet kunt verknoeien'

Thee die je niet kunt verpesten. In een zakje, maar onversneden. En waar de boer nog een eerlijke prijs voor krijgt ook. Theesommelier Kiona Malinka denkt hiermee in een groeiende vraag vanuit de horeca te voorzien.

Kiona Malinka aan het werk
Thee

Kiona Malinka adviseert: 'Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart'

De nieuwe dranktrend op het terras in 2024 is homemade. Met zelfgemaakte ijsthee kun je als horecaondernemer snel een echte topper op de kaart zetten. Maar welke thee is lekker, onderscheidend en eenvoudig te bereiden? En - niet onbelangrijk - valt er wat aan te verdienen?

Gesponsord
Gesponsord
Horeca

Gesponsord 6 tips - zo onderscheid je je met thee

Onderscheidende thee is belangrijk voor iedere horecagelegenheid. Gasten verwachten immers een unieke beleving als ze uit zijn. Bradley's speelt daarop in door haar kwaliteitsthee exclusief aan de horeca te leveren. Elke range heeft zijn eigen aantrekkelijk vormgegeven verpakking, die voor een unieke presentatie zorgt. Dat stimuleert gasten om vaker thee te bestellen. Heel belangrijk, want thee is dan ook één van de grootste margemakers in de horeca.

Café

Koffie en thee geven extra dimensie aan cocktails

In veel cocktails is koffie een welkome toevoeging. Datzelfde geldt voor thee. Door thee te gebruiken, worden de andere ingrediënten in de cocktail intenser van smaak.

Eten & Drinken

Theepresentaties voor de horeca: Van luxe tot gimmick

Thee voor de horeca kent eindeloos veel smaken, variaties en opties om het uit te serveren. Misset Horeca riep ondernemers op om hun favoriete thee en theepresentaties te delen. Wat dacht je van thee uit de vrouwengevangenis of thee die van kleur verandert.

  1. Koffie is de koning op het terras
  2. Koffiebrander en bierbrouwer slaan handen ineen met theebier
  3. Koffie to go - zo pakken deze zes collega's het aan
  4. Theeconcept 'Möge Tee' breidt uit in Nederland
  5. Theeconcept Möge Tee opent tweede vestiging in Nederland
  6. Meer marge met huisgemaakte ijsthee op het terras
  7. Recept theecocktail: Tea Colada van Sofitel Legend The Grand
  8. Recept theecocktail: Jasmine Collins van Pulitzer's Bar
  9. Thee naast en op het bord: De culinaire kracht van thee
  10. European Specialty Tea Association: netwerk moet kracht zijn van theeplatform
  11. Waarom heb ik een waterfilter nodig voor bereiding koffie en thee?
  12. Chun: bubble tea bar in een modern jasje
  13. Oprichters Vegetarische Slager stappen in Nederlandse theeproducent Tea by Me
  14. Koffiemoment of theemoment?
  15. Koffie en thee: ze verwarmen, verbinden en zijn mooie margemakers
  1. 8 lessen van thee-expert Kiona Malinka voor koffiekenner Liesbeth Sleijster
  2. Producten om koffie en thee echt op de kaart te zetten
  3. Foto's Tlab Eindhoven: laboratorium voor thee
  4. 45 koekjes voor bij de koffie
  5. Koffie en thee producten: van koffiemachines tot koekjes
  6. Presentaties van thee in de horeca ter inspiratie
  7. Stappen maken met thee in de horeca
  8. Kruidenthee van Nederlandse bodem wint duurzaamheidsprijs ASN Bank
  9. Met deze 21 trends krijgt de restaurantsector de komende jaren te maken
  10. Inspiratie voor tea-food pairings: kijk verder dan dat koekje ernaast
  11. Lokaal én met een verhaal: thee van Nederlandse bodem
  12. Umami by Han introduceert healthy pairing
  13. Wanneer is het theetijd in de horeca?
  14. Tien populaire horecaconcepten in Japan
  15. Recepten voor theecocktails: de Magic Mountain en Dark & Stormy