Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN: 'In 2024 5 procent omzetgroei, volumegroei bleef uit, verwachtingen positief voor 2025'

Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), presenteerde vandaag voorafgaand aan de Horecava een terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025.

FSIN-cijfers foodmarkt: 'Bescheiden omzetgroei 2024 zet door in 2025'

FSIN-cijfers foodmarkt: 'Bescheiden omzetgroei 2024 zet door in 2025'

De omzet van de totale markt voor foodservice (horeca, gemak, catering) kwam vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het FoodService Instituut Nederland (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava.

Vanaf 2025 btw-vrijstelling voor internationaal ondernemen

Vanaf 2025 btw-vrijstelling voor internationaal ondernemen

Vanaf 1 januari 2025 gaat een nieuwe EU-regeling van start: de Europese kleineondernemersregeling (EU-KOR).

CBS: 'Omzet horeca groeit in derde kwartaal'

CBS: 'Omzet horeca groeit in derde kwartaal'

Goede berichten uit de horeca. De omzet van de sector groeit in het derde kwartaal van 2024, nu met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS.

Zo bereiden chefs zich voor op Kerstmis: 'Slim inkopen en aandacht voor eigen medewerkers'

Zo bereiden chefs zich voor op Kerstmis: 'Slim inkopen en aandacht voor eigen medewerkers'

Aan kerst wordt dit jaar door de meeste chefs al vroeg gedacht. Soms werd zelfs al in de zomer gewerkt aan het menu voor de feestdagen.

Kengetallen in de horeca: wat zijn het en hoe kun je er op sturen?

Kengetallen in de horeca: wat zijn het en hoe kun je er op sturen?

Natuurlijk wil je als horecaondernemer het liefst bezig zijn met gastvrijheid en creativiteit. Toch is ook boekhouding een belangrijk onderdeel van ondernemerschap.