Marketing

8 tips over gastbenadering waarmee je winst kunt maximaliseren

Ondernemers voorzien van adviezen om aan het eind van het jaar meer winst over te houden. Horeca-adviseur Franck Evers en zijn compagnon Frank Laumen schreven er een boek over: Essentiële horeca management strategieën voor de nieuwe generatie. Misset Horeca mag 15 tips weggeven. In dit eerste deel 8 tips over gastbenadering.

Terras Top 100

Perfect voorbereid op terrasseizoen: Centraal Baarlo heeft succesformule

Met de lente in aantocht, maken veel horecaondernemers zich op voor het terrasseizoen.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)
KHN

KHN: 'In 2024 5 procent omzetgroei, volumegroei bleef uit, verwachtingen positief voor 2025'

Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), presenteerde vandaag voorafgaand aan de Horecava een terugblik op het horecajaar 2024 en een vooruitblik op 2025.

Omzet

FSIN-cijfers foodmarkt: 'Bescheiden omzetgroei 2024 zet door in 2025'

De omzet van de totale markt voor foodservice (horeca, gemak, catering) kwam vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Dat blijkt uit cijfers die het FoodService Instituut Nederland (FSIN) vandaag presenteert tijdens de opening van de Horecava.

Belastingen

Vanaf 2025 btw-vrijstelling voor internationaal ondernemen

Vanaf 1 januari 2025 gaat een nieuwe EU-regeling van start: de Europese kleineondernemersregeling (EU-KOR).

Omzet

CBS: 'Omzet horeca groeit in derde kwartaal'

Goede berichten uit de horeca. De omzet van de sector groeit in het derde kwartaal van 2024, nu met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS.

  1. Zo bereiden chefs zich voor op Kerstmis: 'Slim inkopen en aandacht voor eigen medewerkers'
  2. Kengetallen in de horeca: wat zijn het en hoe kun je er op sturen?
  3. Sligro ziet omzet weer stijgen: verkoop tabak zorgt voor 18 miljoen euro extra
  4. Meer bedrijven failliet in september, ook in de horeca
  5. Nederlandse hotels draaien goede kamerbezetting in de zomer
  6. Ondernemer dient claim in wegens afsluiting A2
  7. Alles of niets in ultieme reddingspoging van horeca-imperium Khalid Oubaha
  8. Omzet hotels blijft stijgen, maar kosten stijgen sneller
  9. Overheid raakt hotelsector met btw-verhoging, maar rekent zichzelf rijk
  10. Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 2,7 procent
  11. Restaurant Huis de Wiers mist duizenden euro's omzet door afsluiting snelweg A2
  12. Aantal faillissementen in juli gestegen, relatief meeste stijging in de horeca
  13. Tips om bijverkoop en upselling aan tafel te stimuleren
  14. Lastig eerste halfjaar voor horeca door slechte weer
  15. 'Onafhankelijke hotels in Nederland krijgen druk zomerseizoen'
  1. Invoering werkplekvergoeding bij D.E. Café Enschede: minder omzet, maar relaxtere sfeer
  2. Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 8 procent
  3. Feestdagen verhogen weekomzet horeca tot 21 procent: Koningsdag grootste klapper
  4. Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'
  5. 10 tips om omzet en winst te verhogen
  6. Meer omzet voor horeca in eerste jaar zonder coronamaatregelen
  7. Verkoopprijs gerecht bepalen: ondernemers moeten goed doorrekenen
  8. Gezocht: ondernemers voor de challenge '46% omzetgroei in 10 weken'
  9. 12 procent van de horecaondernemers vindt schuldenlast problematisch
  10. FSIN: 'Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel staat onder druk'
  11. ING: 'Vooruitzichten horeca mager met 1 procent volumegroei en hogere personeelskosten'
  12. Winst en investeringen horeca staan onder druk
  13. Omzet horeca gestegen, ondernemersvertrouwen blijft dalen
  14. KVK: 'Kwart horecaondernemers geeft eigen bedrijfssituatie onvoldoende'
  15. Nederlanders besteden €6,9 miljard bij ketenhotels