Lseven Boxtel
Hoe ga je om met (geluids)overlast: 'Probeer de rust te bewaren'
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Roy Spekhorst zijn tips over hoe om te gaan met omwonenden in geval van overlast.
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Roy Spekhorst zijn tips over hoe om te gaan met omwonenden in geval van overlast.
Horecaondernemers moeten zich houden aan landelijk vastgelegde geluidsnormen. Maar hoe wordt het het geluidsniveau van een horecabedrijf bepaald? Zelf meten en een pro-actieve houding richting gemeentehuis voorkomt boetes of sluiting.
Steeds meer restaurants combineren uit eten gaan met entertainment. Gasten hoeven niet meer een deurtje verder om te feesten of te genieten van (live) muziek. Misset Horeca zet negen nieuwe initiatieven op een rij. 'We bieden gasten een complete avond uit. Ze blijven langer zitten en bestellen nog een fles wijn.'
Op het winterterras bij Van Heeckeren Grandcafé in het centrum van Nes op Ameland lokken comfortabele loungebanken, haardvuurtjes en heaters de gasten naar het terras. Maar dat is niet alles. Bij elk haardvuurtje vindt een sfeervol tafereel plaats. Gasten poppen boven het vuur popcorn in een pannetje.
Het interieur van het nieuwe Nederlandstalige muziekcafé Keetje Tippel in de Amsterdamse Korte Reguliersdwarsstraat is uitbundig. Van een tijgerprint op de muur, stalen sierpanelen aan het plafond tot barok kroonluchters in combinatie met draaiende rode discoverlichting. 'Het interieur is over de top en een beetje hoerig', aldus mede-eigenaar Tom Adolfsen.
Moeten horecabedrijven die rechten-inclusieve muziek als achtergrondmuziek gebruiken vanaf 2024 toch zogenaamde naburige rechten afdragen aan Sena?