Dutch Cuisine

Horeca kookt wereld mooier met biodiversiteit op je bord

Duurzaamheid is al jaren een thema in de horeca, maar biodiversiteit krijgt binnen die trend steeds meer aandacht.

De drie uitbaters die Het Oude Dykhuys tot nog toe heeft gehad: links André Geerlings, in het midden de huidige eigenaar Alfred van Dijk en rechts Koos Plasmeijer.
Restaurant

Waarom Het Oude Dykhuys al een halve eeuw bestaat en iedereen er zo lang werkt

In het pittoreske Lisserbroek, gelegen tussen de polders, bevindt zich restaurant Het Oude Dykhuys.

Waldrik Kremer (internationaal jurylid & teammanager Nederlands Culinair Team), Pascal Poldervaart, Ruben van Zanten en Bert van Manen (teammanager Nederlands Culinair Team).
Kookwedstrijd

Nederland wint goud en plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge in 2026

Op dinsdag 18 februari heeft Nederland zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026.

Menukaart samenstellen

11-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

Hoe maak je een goede menukaart? Je wil de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en meer omzet genereren door slimme aanpassingen. Een 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie.

'Wist je dat een aparte dessertkaart zorgt dat gasten sneller kiezen voor een nagerecht?'Gesponsord
Gesponsord
dessert

Gesponsord Verleid gasten tot het nemen van een dessert

Een goede dessertkaart is onmisbaar. Een dessert is zoveel meer dan alleen de verzadiging van de zoete trek na de maaltijd. Het is de smaakvolle afronding van een fijn samenzijn, een ritueel dat een etentje helemaal afmaakt. Het is de final touch, de kers op de taart.

Thomas Val van restaurant Wils
Restaurant

Mycelium is een veelzijdig product: gaan we het ook terugzien in de Nederlandse horeca?

Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, kan weleens een interessant product worden voor ondernemers en chefs. Het groeit als kool, is eiwit- en vezelrijk en calorie-arm. 'We moeten het wel vooral als een smaakdráger zien.'

  1. Van sterrenrestaurants naar coffeeshop: Chef Pim maakte de overstap
  2. De Jonge Chef van het Jaar Gault&Millau staat in de keuken van Merlet
  3. Dit zijn de winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
  4. Dit is de New Chef on the Block 2025 van Gault&Millau 2025
  5. Dit is hét Aziatisch Restaurant van het Jaar bij Gault&Millau
  6. Bistronoom van het Jaar Gault&Millau is te vinden in Scheveningen
  7. Award Groenterestaurant van het Jaar is voor groenterestaurant Vannu
  8. Dit Amsterdamse restaurant is Mediterraan Restaurant van het Jaar van Gault&Millau
  9. Michelin voegt acht nieuwe restaurants toe: inspecteurs naar stad, wadden en zuiden
  10. GesponsordDe nieuwe Debic Cheesecake 'van taart tot in een glaasje'
  11. Voor deze bedragen staat carpaccio op de kaart in 15 Nederlandse steden
  12. Won Yip opent Gastropub Rokin 85 in hartje Amsterdam
  13. GesponsordDe onderscheidende kwaliteit van Irish Grass Fed Beef
  14. Hoe maak je duurzamere en voordeligere viskeuzes op je menukaart?
  15. Opening Aziatisch Paviljoen in het teken van de hotpot
  1. Vegan Visboer en Snack With Benefits winnaars Horecava Awards
  2. Heemelrijck viert 75-jarig bestaan met nieuw restaurant en wentelteefjes to go
  3. Nieuwe executive chef Kasteel Engelenburg
  4. Umami by Han Amsterdam introduceert the steamed seafood bar
  5. Hotel de Wereld tijdelijk dicht wegens verbouwing
  6. Pianeta Terra wéér beste Italiaanse restaurant van Nederland
  7. KFC opent nog deze maand vijf filialen in Nederland
  8. Flore** sluit tijdelijk deuren, opent pop-up en heropent na transformatie
  9. Hoe excellente service van d'n Berepot een succes maakt
  10. Dit zijn de 4 foodtrends voor 2025 volgens Thuisbezorgd
  11. Jaaroverzicht: wat bestelden gasten het meest in 2024?
  12. Kaj Gorgels en Ad Schaap openen Drippy's in Rotterdam
  13. Deze sterrenrestaurants serveren het duurste degustatiemenu
  14. Menukaart winterterras: tips en hardlopers op een rij
  15. Beste groentechef van België kookt bij Bolenius** in Amsterdam