Groenten

Eiwitrijk eendenkroos goedgekeurd om op te eten

Eendenkroos, beter bekend als waterlinzen, is binnen de Europese Unie officieel goedgekeurd voor consumptie.

Alwin Leenhuis van restaurant De Tuinkamer
Flore

Flore is vijfde beste groenterestaurant ter wereld; 15 zaken in top 100 van We're Smart

Restaurant Flore in Amsterdam is uitgeroepen tot het vijfde beste groenterestaurant ter wereld.

Bolenius

Beste groentechef van België kookt bij Bolenius** in Amsterdam

Het platform We're Smart zet in op samenwerking tussen de beste groentechefs ter wereld door ze te stimuleren samen voor gasten te gaan koken.

Shutterstock
Awards en Onderscheidingen

We're Smart Awards uitgesteld vanwege zware overstromingen Valencia

Frank Fol, oprichter en voorzitter van We're Smart World, heeft aangekondigd dat de We're Smart Awards zijn uitgesteld. Aanleiding zijn de vele slachtoffers die gevallen zijn door het noodweer in Valencia.

Emile van der Staak
Restaurant

Inschrijving geopend voor uniek 6 handendiner tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam trok vorig jaar ruim 18.500 horecamanagers en -ondernemers naar de havenstad. Ook dit jaar kiest 'Gastvrij' voor de succesvolle opzet van 'paviljoens en specials', vinden er tal van prestigieuze wedstrijden plaats en is er een unieke editie van het VIP Sterrendiner.

Hidde Jongsma (l) en Bryce Steba
horecabedrijf-starten

The Manor Hotel heeft bijzondere tijdelijke gast: circulair Restaurant R

Het Amsterdamse The Manor Hotel heeft een bijzondere tijdelijke gast. Tot eind oktober neemt chef Bryce zijn gasten op een gastronomische manier mee in het circulaire R-model, waarmee bedrijven zo efficiënt mogelijk omgaan met producten en grondstoffen.

  1. De Nieuwe Winkel in Nijmegen blijft beste groenterestaurant ter wereld
  2. GesponsordVerwerk groente in je dessert met een groentepuree
  3. Elf bedrijfscateraars gaan voor 60 procent plantaardige eiwitten
  4. Thuisrestaurant op unieke plek draait twee shifts per week: 'Totaal ander business-model'
  5. Gault&Millau 2023: Groenterestaurant van het Jaar
  6. Bas Hoog nieuwe chef ambiteus Botanica: 'Toprestaurant worden'
  7. Gault&Millau 2022: Groenterestaurant van het jaar
  8. Binnenkijken bij vernieuwd Hotel Haarhuis in Arnhem
  9. Phood Kitchen: vernieuwende stek
  10. De Nieuwe Winkel uitgeroepen tot tweede beste groenterestaurant ter wereld
  11. Van Bord'Eau* naar Flore: een keuken zonder boter, kaas en room
  12. Horecastudenten en FoodUp Brabant maken Boer aan Tafel thuis-lunch
  13. Bord'eau op drie Beste Groenterestaurants ter wereld
  14. Groentechef Alain Passard krijgt Johannes van Dam-prijs
  15. Restaurants kunnen 'de CO2-uitstoot van hun menukaart' verkleinen
  1. Happy Meal McDonald's: nu altijd met groente of fruit
  2. Elf Nederlandse restaurants in Top 100 Beste Groenterestaurants
  3. Botanische gastronomie in Hotel Restaurant Oud London
  4. Wat zijn de 50 ingrediënten van de toekomst?
  5. Laurent Willaerts nieuwe directeur &samhoud food
  6. Boer is troef
  7. 'Horeca speelt grote rol in 'groener' eetpatroon van gast'
  8. Chef Chris Naylor: award is waardering voor het hele team
  9. Groenteminnende chefs koken op 'Het Grote Groenten Circus' op De Parade
  10. Sfeerreportage Foodmarkt op de Horecava 2018
  11. Culinaire champi(gn)ons: paddenstoelen van kweker tot bord
  12. Tips: werken met wieren uit de Oosterschelde
  13. Door granen en groenten wordt salade een hoofdgerecht
  14. Zeewier: de groente van de toekomst
  15. Miljoenen voor zeewier: 'groente van de toekomst'