Sterke drank op weg om wijn als populairste drank te verslaan

Sterke drank op weg om wijn als populairste drank te verslaan

Naar verwachting wordt er binnenkort voor het eerst wereldwijd meer sterke drank zoals vodka en whisky verkocht dan wijn, staat in een rapport van de World Spirits Alliance.

Verrijk de gedistilleerde kaart met deze nieuwste Nederlandse en Schotse whisky's

Verrijk de gedistilleerde kaart met deze nieuwste Nederlandse en Schotse whisky's

Voor horecaondernemers die streven naar bijzondere whisky-ervaringen voor hun gasten, presenteert Misset Horeca de nieuwste introducties in de wereld van whisky. Een opkomst van Nederlandse distillaties en verfijnde Schotse creaties verrijken de markt. Hierdoor ontstaat een inspirerende toevoeging voor de gedistilleerde kaart met Nederlandse en Schotse whisky's. Bekijk de smaakvolle innovaties.

Opkomst van Nederlandse whisky: al 30 distilleerderijen

Opkomst van Nederlandse whisky: al 30 distilleerderijen

Goede whisky komt uit Schotland, Ierland of de VS. Toch? Niet helemaal: aan dat rijtje kan inmiddels ook Nederland worden toegevoegd. Nederlandse whisky's scoren de laatste jaren op internationale wedstrijden en inmiddels telt ons land zo'n 30 serieuze whiskydistilleerderijen, verspreid over bijna alle provincies. Voor horecazaken een mooie mogelijkheid eens een lokale whisky op de kaart te zetten. Sinds enkele explodeert de interesse voor whisky van Nederlandse bodem.

Drankenbedrijf Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Drankenbedrijf Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Drankenbedrijf Nolet uit Schiedam heeft een overnamebod gedaan op branchegenoot Lucas Bols ter waarde van bijna 270 miljoen euro. Volgens de partijen moet daardoor een 'Nederlandse kampioen' ontstaan op de internationale drank- en cocktailmarkt.

Cocktailrecept voor de feestdagen: warme punch

Cocktailrecept voor de feestdagen: warme punch

Gin Mare komt met een cocktailrecept voor de feestdagen: een warme punch met een vleugje speculaas en tijm.

Taiko Bar wordt pop-up ginbar om herfst te vieren

Taiko Bar wordt pop-up ginbar om herfst te vieren

Taiko Bar in Conservatorium Hotel Amsterdam wordt eind september twee dagen omgebouwd tot pop-up ginbar van het Japanse ginmerk Roku. Voor deze gin zijn de vier seizoenen deel van de filosofie, met de tijdelijke bar wordt de overgang van zomer naar herfst gevierd.