Roos Stevens.
Flore

Nieuwe maître voor restaurant Flore**

Sinds 1 februari is het team van restaurant Flore(**) versterkt met Roos Stevens in haar nieuwe rol als Maître D. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het service team.

Amsterdam

Sommelier Wouter Denessen verlaat Flore**

Wouter Denessen, maître van restaurant Flore** en hoofdsommelier van Hotel De L'Europe in Amsterdam, verlaat de horeca en stapt over naar de wijnhandel. Per 1 juli 2023 heeft hij een salesfunctie bij Anfors Imperial.

Bas van Kranen. Foto-credits Diederik van der Laan
Restaurant

Bas van Kranen, Restaurant Flore**: 'Er móét iets veranderen in het gedrag van chefs'

Tijdens de coronaperiode verdiepte Bas van Kranen zich in facetten van zijn vak, zoals de zuivelindustrie. Dat zorgde ervoor dat hij restaurant Bord'eau omvormde tot Flore. Een concept dat hij betitelt als 'conscious fine dining'. Het leverde hem in één klap twee sterren op. 'Het woord 'duurzaamheid' wordt te vaak misbruikt ten behoeve van zakelijk succes.'

Horeca

Robert-Jan Woltering managing director Hotel De L'Europe

Vanaf 11 juli is Robert-Jan Woltering de nieuwe managing director van het vijfsterren luxe hotel De L'Europe. Hiermee volgt hij Edward Leenders op, een gepassioneerd en ervaren hotelier met een hart voor gastvrijheid en creativiteit.

Horeca

Whiskymerk Bowmore en Aston Martin richten samen suite van De l'Europe in

Het Schotse whiskymerk Bowmore en de Britse autofabrikant Aston Martin sloegen eerder al de handen ineen voor een bijzondere whisky, nu breiden de twee luxemerken hun samenwerking verder uit door gezamenlijk een suite in te richten in hotel De l'Europe in Amsterdam.

Horeca

Dit zijn de beste hotels van Amsterdam volgens Condé Nast Traveler

Kimpton De Witt is het beste hotel van Amsterdam, volgens de lezers en websitebezoekers van reisplatform Condé Nast Traveler. Bij haar jaarlijkse Readers' Choice Awards is ook weer de top-10 van Amsterdam bekendgemaakt. Dit jaar staan er geen Nederlandse hotels in de Noord-Europese top-20.

  1. Hotel De L'Europe Amsterdam viert 125 jarig bestaan
  2. De L'Europe opent delicatessenzaak van Bord'Eau en kerstwinkel
  3. Bord'eau op drie Beste Groenterestaurants ter wereld
  4. Ton de Kuiper (74) al 50 jaar vol passie werkzaam bij hotel De L'Europe Amsterdam
  5. Redesign bij De L'Europe: meer hedendaags interieur en lossere sfeer
  6. Hotel De l'Europe heropent na grootschalige restyling
  7. Raad van State moet beslissen in ruzie tussen Hotel De L'Europe en Spar
  8. Hotel De L'Europe opent 't Huys: Amsterdamse kunst, stijl en luxe
  9. Wouter Denessen naar Restaurant Bord'Eau
  10. Bas van Kranen (Bord'Eau*): smaakprofielen in plaats van gangen
  11. Horeca Top 100 2019 nummer 79: Hotel de l'Europe
  12. Hotel De L'Europe: redesign voor kamers en restaurants
  13. Desirée Dils: directeur f&b bij Hotel De L'Europe in Amsterdam
  14. Horeca Top 100 2018 nummer 70: De l'Europe
  15. Tom Krooswijk verlaat hotel De L'Europe Amsterdam
  1. Bord'eau behoudt positie 31 in Lekker 2018
  2. Bas van Kranen nieuwe chef Bord'eau in Hotel de l'Europe
  3. Hotelconciërges krijgen de lastigste vragen van gasten
  4. Richard van Oostenbrugge** verlaat Bord'Eau voor eigen restaurant met souschef
  5. Richard van Oostenbrugge** kookt met Thomas Bühner***
  6. Video: Pierre Gagnaire*** en Richard van Oostenbrugge** over samenwerking
  7. Pierre Gagnaire*** kookt voor het eerst in Nederland
  8. Benchmark: omzet per fte verschilt sterk in horeca
  9. Richard van Oostenbrugge** start met kip en cocktails
  10. Hotel de l'Europe: erotische speeltjes via pleasure box
  11. Deelnemers Wynand Vogel Bokaal 2015
  12. Top Amsterdamse horeca gaat samenwerken
  13. Jasper van den Hoogen van Bridges* naar Bord'Eau**
  14. Iens Toppers 2015 'sterzaken en eetcafés
  15. Richard van Oostenbrugge over positie Bord'eau in Lekker 2015