grow Recruitment
Ondernemer heeft oplossing tegen bierverspilling: 'Werkt perfect!'
Goed bier door de spoelbak gieten. Dat is pure geldverspilling. Het overkomt iedere ondernemer met een tap. Maar niet (meer) bij uitbater Michiel Houkes.
Goed bier door de spoelbak gieten. Dat is pure geldverspilling. Het overkomt iedere ondernemer met een tap. Maar niet (meer) bij uitbater Michiel Houkes.
Meer dan de helft van de horecaondernemers in Brabant lijkt de bierprijzen te gaan verhogen tijdens carnaval, ten opzichte van een jaar eerder. Op de Eindhovense Markt gaat een beker bier 3,80 euro kosten.
De gemiddelde fustprijs van 50 liter pils gaat vanaf januari 2024 gemiddeld met 8,59 euro omhoog, wat neerkomt op een stijging van 5,1 procent. Dat blijkt uit een analyse van Misset Horeca, dat de nieuwe prijslijsten van de vier grootste brouwerijen in Nederland naast elkaar legde.
Het zal u niet ontgaan zijn, wij bevinden ons als brouwers in zwaar weer. De overheid heeft een financiële injectie nodig, en waar beter geld weg te halen dan bij de burgers. Mensen zoals u en ik, die 's avonds na een dag werken, even weg van alles een biertje doen met hun huisgenoten. Even de dag bespreken onder het genot van een mooi glas. In de kroeg of thuis, waar dan ook. Deze ogenschijnlijk onschuldige bijeenkomsten staan onder druk.
De voorgenomen accijnsverhoging voor alcoholhoudende dranken in 2024 is door de Tweede Kamer teruggedraaid, en gehalveerd. De politiek besloot daartoe in aanloop naar het verkiezingsreces.
AB InBev verkocht in het eerste kwartaal 0,9 procent meer bier en andere dranken, maar zag zijn opbrengsten met ruim 13 procent oplopen. 13 procent oplopen. Ook de winst ging omhoog.