Terras Top 100 2024 nr. 47: Garnwerd aan Zee, Garnwerd

Terras Top 100 2024 nr. 47: Garnwerd aan Zee, Garnwerd

Wat een bijzonder terras heeft Garnwerd aan Zee, in het gelijknamige plaatsje. Maar met alleen een uitzicht op een pittoresk haventje ben je er natuurlijk niet. Wat de jury direct opviel: het terras is goed toegankelijk, ook voor mensen met rollators en rolstoelen.

Het terras zelf staat een houten vlonder, omringd door een glazen windscherm. De stoelen zijn degelijk en zwart, en er zijn enkele plantenbakken met hortensia's en grassen. Op de tafels liggen nette en schone menukaarten, samen met peper en zout. 

De service is over het algemeen uitstekend. Na het vertrek van andere gasten werd onze tafel snel opgeruimd en de stoelen rechtgezet. Zelfs de hond van andere gasten kreeg een bak met water, die ook snel werd weggehaald bij hun vertrek.  

Het personeel is buitengewoon vriendelijk en gastvrij, zelfs tijdens drukke momenten. Dankzij voldoende personeel worden drankjes en hapjes snel geserveerd. Bij winderig weer is er een afgeschermd terras met glaspanelen beschikbaar. Hier kun je genieten van het uitzicht op het Reitdiep en de eigen jachthaven van Garnwerd aan Zee. Een plek om naar terug te keren! 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.