Ter Marsch & Co introduceert de nieuwe burger in de maand waarin traditiegetrouw extra aandacht is voor gezonder eten en fitter worden en past prima in een low carb voedingsplan. De Fit Buns burger is vanaf zaterdag 15 januari af te halen bij alle Ter Marsch & Co-vestigingen en blijft voorlopig op de kaart staan.
Fit bun: burger met een knipoog
De Fit Buns burger is gemaakt van kalkoen en kabeljauw met avocado, ingelegde groenten, bosui, koriander, chili, gepofte boekweit en Aziatische curry crème op basis van yoghurt en eiwit. De naam van deze nieuwe burger verwijst, met een knipoog, naar fitte en strakke billen.
Voedzaam en lekker
Het recept van de Fit Buns komt van de prijswinnende hamburger-chef Olaf Oldenburg van Ter Marsch & Co. Voor het creëren van het recept keek hij niet alleen naar het aantal calorieën, maar ook naar de voedingswaarden, de mineralen en vitamines van de burger. Hierdoor is de burger zowel geschikt voor wanneer je probeert af te vallen als wanneer je juist spiermassa probeert op te bouwen.
De Fit Buns is belegd met een burger gemaakt van kalkoen en kabeljauw en wordt geserveerd op een maisbol. Kalkoen is mager en past goed in een low carb dieet, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Kalkoen is minder vet en dus minder calorieën. Kabeljauw past in veel verschillende voedingspatronen omdat de vis laag in calorieën is. Dit komt doordat kabeljauw een witvis is en weinig vet bevat. Het hoge eiwitgehalte en de lage hoeveelheid vet zorgen er beide voor dat kabeljauw een echt gezondere keuze is.
Gezonde smaakmakers
Koriander, knoflook curry rasp, sereh, rode peper, nam-pla, limoenrasp, sesamolie, gemberrasp, zout en Azië curryolie zorgen voor de smaakmakers. De magere Azië curry crème is gemaakt op basis van yoghurt en eiwit. De garnering van de Fit Buns bevat onder andere bosui, dat veel vitamines en mineralen bevat. Vooral het groene gedeelte van bosui bevat diverse antioxidanten en voedingsvezels.
Op de Fit Buns vindt men lamellen van ingelegde groenten zoals rettich, bospeen en komkommer, wat de burger een zuurtje geeft. Botersla en avocado hebben een romige smaak, de onverzadigde vetten van avocado zijn heel gezond en gunstig voor het cholesterolgehalte in je bloed. De sriracha-saus geeft de Fit Buns pit en de gepofte boekweit geeft een luchtig krokantje op de burger. Bovendien bevat boekweit veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar.