Woensdag 7 december verschijnt het eerste deel uit de vierdelige culinaire biografie over Robert Kranenborg met de titel De Keuken van Kranenborg. Het eerste deel heet Winter. Naast een biografie bevat het eerste deel ook recepten van de chef.
Het boek Winter telt 248 pagina’s met bijna 80 tekeningen van illustratrice Hiyoko Imai. Zo’n vijftig (basis)recepturen worden behandeld, maar ook krijgt de lezer een kijkje in de loopbaan van Kranenborg. Daarnaast zijn er tientallen gastronomische en praktische wetenswaardigheden en inzichten die Kranenborg wil delen met zijn lezers.
De interviews met Robert Kranenborg in 'De Keuken van Kranenborg' zijn van de hand van Pieter J. Bogaers, hoofdredacteur van BijzondereRestaurants.nl. De uitgever van het boek is Carrera Culinair, de prijs bedraagt 24,90 euro.
Bogaers: ‘Robert Kranenborg blijft komen met vakkennis die hij graag deelt en herinneringen aan alle restaurants waar hij werkte. Kranenborg anno nu is het resultaat van zijn beroemde leermeesters en een niet te stoppen drang naar perfectie. Hij laat zich drijven door de inspiratie die uitgaat van de mooiste pure ingrediënten. Hoewel Kranenborg de culinaire top bereikte, ging natuurlijk niet alles goed in zijn leven, maar daar maakt hij ook geen geheim van.’