Foto-credits: Pieter D'Hoop

Les Patrons Cuisiniers organiseren opnieuw Patrons Chef's Table

Zondag 28 januari 2024 organiseren de bevriende chefs van Les Patrons Cuisiniers voor het tweede jaar op rij Patrons Chef's Table. In de Beurs van Berlage in Amsterdam serveren de 25 Patrons ieder afzonderlijk een zesgangenmenu met signatuurgerechten. Dat zijn 144 topgerechten die ze live en telkens aan een andere tafel zullen bereiden.

Sterchefs ambassadeur van vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse

Sterchefs ambassadeur van vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse

De Nierstichting organiseert van 9 tot en met 15 mei 2022 de vierde Nierstichting Restaurant Driedaagse, waarin aandacht is voor koken met minder zout. Sterchefs als Menno Post (Olivijn), Wilco Berends (De Nederlanden) en Tim Golsteijn (Bougainville) hebben zich aan de driedaagse verbonden als ambassadeur.

Sterchef Wilco Berends.

Sterrenchefs verzorgen livestream kookworkshops

Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland, Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam en Egon van Hoof van MOS in Amsterdam gaan livestream kookworkshops verzorgen. Deelnemers bereiden vanuit hun eigen keuken een driegangenmenu en spelen tussendoor een culinaire quiz.

SRV: Sterchef Rijdt Voor

Wilco Berends op pad met SRV-wagen: Sterrenchef Rijdt Voor

Sterchef Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland gaat op pad met een SRV-Wagen. SRV staat in zijn geval voor Sterchef Rijdt Voor. Het creatieve idee krijgt veel lof van collega's.

Jarno Eggen en Wilco Berends

Jarno Eggen gastchef bij Wilco Berends

Jarno Eggen, patron cuisinier van Restaurant De Groene Lantaarn - bekroond met twee Michelinsterren - in Staphorst, gaat drie dagen koken in het restaurant van sterchef Wilco Berends in Vreeland.

Rond de Tafel met 5 sterrenchefs: dineren in grootste 1,5 meter-restaurant

Rond de Tafel met 5 sterrenchefs: dineren in grootste 1,5 meter-restaurant

De Gashouder op de Westergas in Amsterdam wordt in juli en augustus omgetoverd tot het grootste anderhalvemeter restaurant van Nederland. Verschillende topchefs verplaatsen tijdelijk hun keuken en serveren elke avond 100 personen een exclusief 5 gangen menu met bijpassende wijnen.