'Met de Terras Top 100 til je je zaak naar een hoger plan'

'Met de Terras Top 100 til je je zaak naar een hoger plan'

Horecaondernemers en (voormalig) Terras Top 100-winnaar, Arnoud Schimmel van Van Speijk restaurant in Egmond aan Zee en Arwin Versteyne van Brasa Purmerend, gaven maandag bij de Misset Horeca Terras Kickstart een inkijkje in hun bedrijfsvoering. Een aantal tips van hen.

Met deze aanpassingen openden horecaondernemers het terras

Met deze aanpassingen openden horecaondernemers het terras

Ondanks het matige weer, heeft het gros van de horecaondernemers het terras geopend. Veel ondernemers zien het vooral als een goede manier om het personeel in te werken en te behouden. Wel zijn veel ondernemers geopend met tijdelijke aanpassingen om de kosten te drukken.

Arnoud Schimmel op Terras Kickstart: 'Half open is niet open'

Arnoud Schimmel op Terras Kickstart: 'Half open is niet open'

Arnoud Schimmel zit al tientallen jaren in het vak en won in 2015 met zijn restaurant Van Speijk de Terras Top 100, een competitie waar hij tegenwoordig hoofdjurylid van is. De ontwikkeling van zijn terras en een lawine aan handige tips stonden centraal in zijn sessie op de Terras Kickstart 2021.

Arnoud Schimmel op Terras Kickstart: 'Training en tips over optimale gastvrijheid'

Arnoud Schimmel op Terras Kickstart: 'Training en tips over optimale gastvrijheid'

Gastvrijheid en horeca zijn één. Maar Arnoud Schimmel, van restaurant Van Speijk heeft dat in zijn zaak geoptimaliseerd. Het zijn de details, de trainingen en het feit dat 'alles kan', die doorslaggevend kunnen zijn. Op de Terras Kickstart deelt de winnaar van de Terras Top 100 2015 zijn ins en outs.

Van restaurant tot hotel: zo gaan deze twaalf horecabedrijven weer open

Van restaurant tot hotel: zo gaan deze twaalf horecabedrijven weer open

Passen en meten. Menu's veranderen. Puzzelen met stoelen en tafels. Regeltjes doorspitten, overleggen met de gemeente, medewerkers instrueren. De horeca heeft keihard gewerkt om 1 juni veilig te heropenen. 12 ondernemers over hun 1,5 meter afstand. Zo gaat de horeca weer open.

Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma op hun terras.

Horecaondernemers en coronavirus: 'Dit kost me snel zo'n €80.000 per maand'

coronavirus Van Speijk: Misset Horeca vraagt diverse ondernemers hoe zij omgaan met het coronavirus, verplichte sluiting van hun zaak en de gevolgen ervan. Arnoud Schimmel baalt uiteraard van de situatie, maar weigert neerslachtig te zijn. 'We kunnen er toch niks aan veranderen en we zitten er met z'n allen in.'