Hotelschool The Hague
Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'
Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren.
Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren.
Een medewerker op staande voet ontslaan, kan soms kostbare gevolgen hebben.
Het aantal WW-uitkeringen is in oktober 2023 licht gestegen, meldt het CBS. De grootste stijging viel te noteren in de sector horeca en catering. De werkloosheid in Nederland nam wel iets af, ten opzichte van een maand eerder.
Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil. Ze lopen de kantjes ervan af, komen te laat, houden zich niet aan de regels, maken onvoldoende schoon of veroorzaken conflicten met andere collega's. Hoe ontsla je mensen vanwege disfunctioneren?
Wanneer ben je als horecaondernemer een aanzegvergoeding verschuldigd aan je werknemer met een aflopende arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Hoe zit het met aanzeggen?
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere collega's. Soms wil je zo'n medewerker het liefst op staande voet ontslaan. Maar wanneer is ontslag op staande voet gerechtvaardigd?