Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'

Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'

Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren.

Foto: Shutterstock. Niet de leerling-kok uit het artikel.

5000 euro voor dreigende leerling-kok die ontslag aanvocht

Een medewerker op staande voet ontslaan, kan soms kostbare gevolgen hebben.

Minder werkloosheid in Nederland, kleine stijging WW-uitkeringen in horeca

Minder werkloosheid in Nederland, kleine stijging WW-uitkeringen in horeca

Het aantal WW-uitkeringen is in oktober 2023 licht gestegen, meldt het CBS. De grootste stijging viel te noteren in de sector horeca en catering. De werkloosheid in Nederland nam wel iets af, ten opzichte van een maand eerder.

Hoe ontsla je een medewerker die de kantjes ervan af loopt?

Hoe ontsla je een medewerker die de kantjes ervan af loopt?

Hoe de arbeidsmarkt er ook uit ziet, je kunt altijd in een situatie terechtkomen waarin je van bepaalde medewerkers af wil. Ze lopen de kantjes ervan af, komen te laat, houden zich niet aan de regels, maken onvoldoende schoon of veroorzaken conflicten met andere collega's. Hoe ontsla je mensen vanwege disfunctioneren?

Alles over de aanzegtermijn en de aanzegvergoeding

Alles over de aanzegtermijn en de aanzegvergoeding

Wanneer ben je als horecaondernemer een aanzegvergoeding verschuldigd aan je werknemer met een aflopende arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd? Hoe zit het met aanzeggen?

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Wanneer en hoe kun je iemand op staande voet ontslaan?

Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere collega's. Soms wil je zo'n medewerker het liefst op staande voet ontslaan. Maar wanneer is ontslag op staande voet gerechtvaardigd?