V.l.n.r. chefs Geert-Jan Vaartjes, Jeroen Achtien

Friese topchefs halen mooi bedrag op met 'Frysk Benefiet Diner' voor Braziliaanse straatkinderen

Acht topchefs met Friese roots hebben deze week tijdens het 'Frysk Benefiet Diner' in restaurant Mearkas gekookt voor de stichting Help mij Leven.

Sterrenchefs laten leerlingen in keuken kijken: 'We moeten het mooiste vak van de wereld goed doorgeven'

Sterrenchefs laten leerlingen in keuken kijken: 'We moeten het mooiste vak van de wereld goed doorgeven'

Jonge professionals en horecastudenten kregen tijden de jaarlijkse Meestertour van SVH een kijkje achter de schermen bij drie topbedrijven.

Landgoed Lauswolt

Seb Smit terug als chef-kok bij De Heeren van Harinxma*

Seb Smit is de nieuwe executive chef van sterrestaurant De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een carrière op topniveau keert de 39-jarige culinair expert uit Beetsterzwaag terug naar de keuken waar zijn professionele reis begon.

Eigenaar Landgoed Lauswolt neemt belang in Dokkums Hotel de Abdij

Eigenaar Landgoed Lauswolt neemt belang in Dokkums Hotel de Abdij

De eigenaren van Hotel de Abdij in Dokkum zijn een samenwerking aangegaan met FB Oranjewoud, een Friese investeerder die ook eigenaar is van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. FB Oranjewoud heeft een minderheidsbelang in De Abdij genomen.

Landgoed Lauswolt stelt Robert Buurma aan als chef-kok

Landgoed Lauswolt stelt Robert Buurma aan als chef-kok

Robert Buurma gaat vanaf 1 februari 2022 het keukenteam van vijfsterrenhotel Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag versterken als chef-kok. In die functie wordt Buurma de rechterhand van executive chef Arjan Bisschop.

De revival van Lauswolt: na 30 jaar Bilderberg op eigen benen

De revival van Lauswolt: na 30 jaar Bilderberg op eigen benen

Nadat Bilderberg in 2018 Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag van de hand deed, stond directeur Marc van Gulick voor de uitdaging het bedrijf te moeten ontvlechten uit alle ketensystemen en feitelijk het bedrijf bijna vanaf de grond weer te moeten opbouwen. De nieuwe eigenaar, een stichting, kijkt nadrukkelijk vooruit en investeert miljoenen in hotel, restaurant en faciliteiten. 3 jaar later is de wederopstanding van Lauswolt bijna voltooid. Zijn grootste uitdaging nu? Personeel. Friesland lijkt net de Randstad.