Hotelschool The Hague
Betalen in de horeca steeds duurder: kosten verdubbeld in drie jaar
De kosten van betalingsverkeer in de horeca zijn in 2023 fors gestegen naar €497 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2020.
De kosten van betalingsverkeer in de horeca zijn in 2023 fors gestegen naar €497 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2020.
Cash is king. Dat blijkt wel uit de behoefte van horecaondernemers én gasten om met contant geld te kunnen betalen in de horeca.
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt Martijn Wildeboer van Platform Veilig Ondernemen (PVO) zijn inzichten hoe horecaondernemers agressie kunnen herkennen, voorkomen en aanpakken.
Veganistisch restaurant Gare du Nord in Rotterdam-Noord sluit noodgedwongen de deuren. Kortgezegd is de eigenaar het ondernemen onmogelijk gemaakt door overlast van de buurt. De veiligheid van gasten en medewerkers kan niet langer worden gegarandeerd.
Horecaondernemer Hendrik Karabagias van Las Rosas in Zwolle pleit voor de komst van een susteam. Een groep particuliere beveiligers die op drukke dagen mogelijke onrust en agressie in de kiem smoort.
Bloedirritant en weinig tegen te doen: notoire overlastgevers in de horeca. Een paardenmiddel is de collectieve horecaontzegging (CHO). Met de horecaban kunnen horecazaken in een gemeente gezamenlijk een persoon weigeren die bekend staat als overlastgever. Dat gebeurt nu noodgedwongen ook in Hellendoorn en Nijverdal.