Xavier Giesen staat sinds 26 september als restaurant manager in sterrestaurant Noble.
Giesen heeft al 25 jaar ervaring in de horeca, waaronder het Amstel Hotel en restaurant De Kas. Daarna was hij 11 jaar mede-eigenaar van sterrestaurant Bolenius. Giesen verliet in 2021 na 25 jaar Amsterdam en keerde terug naar zijn geboortegrond in Brabant. Naast zijn rol als restaurant manager geeft hij wijncursussen voor WSET en Hospitality Trainingen met Marco Wins.
Over Xavier Giesen
In 2016 werd Giesen door Gault&Millau verkozen tot gastheer van het jaar. Tevens mag Giesen zich SVH Meestergastheer noemen.
Edwin Kats van restaurant Noble zegt blij te zijn Giesen toe te kunnen voegen. Kats, op zijn beurt een SVK Meesterkok kookte in restaurant La Rive twee Michelinsterren. Daarna deed hij ervaring op in het buitenland. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant, Noble in Den Bosch, waarna in 2018 restaurant Noble Kitchen werd toegevoegd aan dat lijstje. Beide zaken werden bekroond met een Michelinster.