Meestergastheer Xavier Giesen naar restaurant Noble*

Meestergastheer Xavier Giesen naar restaurant Noble*

Meestergastheer Xavier Giesen is aangesteld als restaurant manager bij sterrestaurant Noble in Den Bosch.

Xavier Giesen staat sinds 26 september als restaurant manager in sterrestaurant Noble.

Giesen heeft al 25 jaar ervaring in de horeca, waaronder het Amstel Hotel en restaurant De Kas. Daarna was hij 11 jaar mede-eigenaar van sterrestaurant Bolenius. Giesen verliet in 2021 na 25 jaar Amsterdam en keerde terug naar zijn geboortegrond in Brabant. Naast zijn rol als restaurant manager geeft hij wijncursussen voor WSET en Hospitality Trainingen met Marco Wins.

Over Xavier Giesen

In 2016 werd Giesen door Gault&Millau verkozen tot gastheer van het jaar. Tevens mag Giesen zich SVH Meestergastheer noemen.

Edwin Kats van restaurant Noble zegt blij te zijn Giesen toe te kunnen voegen. Kats, op zijn beurt een SVK Meesterkok kookte in restaurant La Rive twee Michelinsterren. Daarna deed hij ervaring op in het buitenland. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant, Noble in Den Bosch, waarna in 2018 restaurant Noble Kitchen werd toegevoegd aan dat lijstje. Beide zaken werden bekroond met een Michelinster.

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland, volgens Michelin zelf

Michelin heeft een overzicht gepubliceerd van de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland. Hoewel kwaliteit en kwantiteit op het bord zich lastig laten vergelijken, geeft het overzicht toch een aardig inkijkje in de prijsbepaling van de menu's en de à-la-cartegerechten.

Restauranteigenaren: Michelinster kwijt, maar 'druk niet minder'

Restauranteigenaren: Michelinster kwijt, maar 'druk niet minder'

Noble in Den Bosch en Het Roode Koper in het Gelderse Leuvenum zijn twee van de zeven restaurants die hun Michelinster kwijt zijn geraakt. Dat de druk die met zo'n ster gepaard gaat nu wellicht wat zal afnemen, zien beiden niet gebeuren. 'Ik denk dat we er juist een schepje bovenop doen', zegt Edwin Kats, eigenaar van Noble.

Edwin Kats wil personeel werven met Noble Kitchen Job Fair

Edwin Kats wil personeel werven met Noble Kitchen Job Fair

Noble Kitchen in Cromvoirt en restaurant Noble in Den Bosch zetten de deuren open voor mensen die nieuwsgierig zijn naar werken in de horeca. Met de Noble Kitchen Job Fair hopen de twee sterrestaurants van Edwin Kats nieuw personeel te werven.

Restaurant Noble* gaat op zaterdag en zondag sluiten vanwege krappe arbeidsmarkt

Restaurant Noble* gaat op zaterdag en zondag sluiten vanwege krappe arbeidsmarkt

Vanaf 1 maart 2022 switcht Restaurant Noble* in 's-Hertogenbosch van zes dagen naar vijf dagen open per week met als sluitingsdagen zaterdag en zondag. Na uitvoerig overleg met zijn teamgenoten besluit Edwin Kats dat dit de beste manier is om in de voorlopige krappe arbeidsmarkt de juiste kwaliteit te kunnen bieden

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.