Sander en Loes Monsees openen eigen zaak

Sander en Loes Monsees openen eigen zaak

Sander en Loes Monsees zijn in Hilversum Brasserie Monsees gestart. Rechterhand in de keuken is Bas Brouwer die de ondernemers al kennen uit hun tijd bij Het Arsenaal in Naarden.

Sander en Loes openden begin november hun droom, Brasserie Monsees in Hilversum. Een restaurant met binnen 70 couverts en buiten op he pleinterras 40.

‘Sander en ik hebben elkaar 18 jaar geleden ontmoet bij Het Arsenaal in Naarden. Onze grote, gezamenlijke droom, een eigen restaurant, is met Brasserie Monsees uitgekomen. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om de locatie om te toveren tot ons droomrestaurant en dat is goed gelukt, vinden we zelf,’ lacht Loes Monsees. Op 2 november 2021 aten de eerste gasten er.

Brasserie Monsees
Sander en Loes Monsees.

Om hun droom te realiseren, trokken ze twee panden samen, dat van Brasserie 22 en Biersteeg 10. ‘Het waren dus eerst twee bedrijven waarvan we de muur hebben doorgebroken om er één bedrijf van te maken.’ Pandeigenaar is Kees Verhoeff, ook de eigenaar van Puur Smaeck en Wijnbar Vintage naast Brasserie Monsees.

'Werven van mensen ging soepel'

‘We zijn dus buren van elkaar en brengen hopelijk meer reuring op het plein. In totaal hebben we nu 13 man personeel aangenomen. Uiteraard een paar vaste, maar ook een paar flexibele. Het ging best soepel qua werving en aannemen… Dat komt waarschijnlijk door ons eigen netwerk en omdat we een nieuwe zaak zijn natuurlijk. We hebben echt een leuk team samen gesteld, stuk voor stuk toppers waarvan sommige erg veel ervaring hebben en anderen nieuw zijn in het vak. Een heel mooie combi.

Brasserie Monsees is geopend van dinsdag tot en met zondag. Van 11.30 tot de late uurtjes. De keuken is geopend tot 22.00 uur, maar we hebben een gezellig cafégedeelte waar men kan borrelen tot zeker 1.00 uur (als dat weer is toegestaan).

Sander en Loes Monsees

In totaal werkte Sander Monsees 9,5 jaar bij Het Arsenaal van Paul Fagel in Naarden, van chef de partie klom hij op tot chef-kok. Eind 2012 vertrok hij naar het Van der Valk hotel in Harderwijk voor 5 jaar om daarna de functie van executive chef op zich te nemen van het nieuwe Van der Valk Amsterdam-Amstel hotel-restaurant.

Bedrijven op het cv van Loes Monsees zijn, naast Het Arsenaal, ook Maison van den Boer (partymanager), Van der Valk Almere (ruim 5 jaar), BoatHouse Almere, Van der Valk Amersfoort en als laatste ROC van Amsterdam waar ze de functie vervult van senior instructeur lesrestaurants bij het MBO College Centrum, aan de Da Costastraat.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.