Tevredenheid over verloop biosnack-week

Tevredenheid over verloop biosnack-week
Initiatiefnemers Marco Agema (midden) en Jan Willems (rechts) aan de biofriet met een verslaggever van RTV Drente (eigen foto)

Mede-initiatiefnemer Jan Willems is tevreden over het verloop van de Week van de Biologische Snacks. 'Omzettechnisch doet het bij mij niet veel. Maar de belangstelling is groot. Ook van de media. Daar gaat het om.'

Met de week, die maandag begon en zondag eindigt, vragen 15 cafetariahouders aandacht voor biologisch verantwoord eten in de cafetaria.

Onverwacht

'Dat verwachten mensen vaak niet. Maar ook cafetaria's hebben steeds vaker een veelzijdig en gezond aanbod. Biologisch. Dus verantwoord en beter', aldus Willems. 'In vergelijking met de eerste week, in 2014, zijn er zeker vijf keer zoveel fabrikanten die biologische snacks aanbieden. Maar ook sauzen en vooral ook sappen zijn tegenwoordig in de cafetaria heel goed biologisch verkrijgbaar.'

Bewustzijn

'Voor mij is de week nu al geslaagd', aldus de Drentse fastfoodondernemer. 'We vergroten het bewustzijn van de klant. Daar gaat het hier om.'

Volgend jaar heet de Biologische Snackweek anders. Dan wordt het de Week van de Duurzame Cafetaria, ondersteund door ProFri.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.